Drikke til julen – Dette er mine favoritter

Nå nærmer det seg julen med stormskritt og jeg gleder meg! Det er viktig å ikke stresse for mye, men også nyte og glede seg.

Jeg har lagt ut mange gode tips og oppskrifter den siste tiden. Til god mat er det også viktig med god drikke. Her har jeg samlet noen av mine favoritter til julematen og i juletiden. Jeg oppfordrer alle til å drikke med måte og ta hensyn til både små og store så alle får en hyggelig julefeiring. Dette er hva jeg selv har kjøpt inn og som jeg synes passer og er veldig godt til mat og kos, så er du i tvil om hva du skal kjøpe så kan du jo prøve dette.

Her er mine favoritter i år:

Juleøl

Når jeg først skal ha juleøl så vil jeg gjerne ha en sterkøl fra polet. Jeg synes det er godt med den kraftige smaken til julematen. Jeg har prøvd en del forskjellig, men i år har jeg valgt disse som de beste alternativene.

7 Fjell Sinterklaas Belgian Christmas Ale. Her er Link

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 39 06

Ægir Eldir Julebrygg. Her er Link

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 41 39

Og klassikeren: Ringnes Julebukk . Her er Link (beklager litt utdatert bilde)

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 49 56

Musserende vin

Louis Bouillot Cremant de Bourgogne: Her er link til vinmonopolet Link

Det er sjeldent jeg tar meg råd til å kjøpe ekte champagne. Jeg synes mange av de musserende vinene er veldig gode og til en langt hyggeligere pris. Jeg kjøper ofte Cremant de Bourgogne og dette er en av de jeg synes er veldig god til en fornuftig pris.

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 13 44

Akevitt

For meg er det viktig med akevitt til både ribbe og pinnekjøtt. Jeg synes også en god akevitt passer godt uten mat eller i drinker. Gilde sin juleakevitt er en tradisjon og årets utgave er veldig god. Så denne serverer jeg på julaften i år. Link til produktet på Vinmonopolet

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 23 37

Rødvin

Jeg er veldig glad i rødvin og siden det er jul strekker jeg meg litt på prisen for å få en god rødvin. Dette er en deilig vin som er passe kraftig og passer til julematen. Her er Link

Jeg har derfor valt en Le Moulin Teyrud Chateauneuf-du-Pape 2014 (pris 279)

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 26 32

Hvitvin

Det er godt med hvitvin til pinnekjøtt og her har jeg valgt ut en faktisk ganske rimelig Riesling. Du trenger vin med litt fylde og friskhet. Denne synes jeg er god og det er gøy å støtte Norske personer som tørr å satse! Så min støtte denne julen går til musiker og vinprodusent Sigurd Wongravens. Her er Link

Wongraven Morgenstern Riesling 2016 (159,-)

Skjermbilde 2017 12 21 Kl  14 31 55

Drinkforslag

Espresso Martini er ypperlig etter et litt tungt måltid. Deilig og iskald kaffedrink.

Her er linken: Ukens drink – Espresso Martini – Kjærlighet ved første slurk!

Espresso1