Gøteborg - GBG Beerweek.

Vår, god øl og glade mennesker!

Gøteborg er en vakker by jeg har besøkt flere ganger. Denne helgen opplevde jeg utrolig mange nye steder og områder i Gøteborg. Jeg ble invitert ned av GBG Beerweek for å oppleve denne herlige ølfestivalen som arrangeres hvert år. Under denne festivalen er det over 100 ulike events på forskjellige steder rundt i sentrum. Det er konserter, kunstutstillinger, ølsmakinger, middager og flere av de lokale bryggeriene har åpent for besøk. Jeg startet min uke med å besøke gründerne og ildsjelene bak GBG Beerweek Fredrik Berggren og Peter Olafsson. To glade gutter som elsker øl og fikk ideen om å lage en ølfestival i Gøteborg etter en tur til USA.

IMG 5148

I år er GBG Beerweek fra 01-09 april. Jeg fikk gleden å være med første helgen og hadde et spennende program hvor jeg var med på 3-5 ulike events hver dag. Det er gratis for alle og du trenger ikke billetter for å være med. Flere av stedene har i tillegg gode priser og lansert egne øl for denne anledningen. Vi startet helgen med å besøke flere lokale bryggerier. Det finnes et nytt og spennende område i Gøteborg nå som jeg anbefaler alle å ta en tur innom. Dette var tidligere kun et industriområde, men nå var det flere populære restauranter og barer i dette området. Et av stedene jeg besøkte var Vega. Et populært bryggeri som har åpnet restaurant, uteservering og serverer god mat laget på smokeren utenfor.

IMG 5155
IMG 5151

Inne i selve sentrum er det gåavstand mellom de fleste stedene og jeg fikk gleden av å være med på Poppel "takeover" på en veldig hyggelig cocktailbar. Her laget de for anledningen ulike cocktails og drinker med egenprodusert øl. Dette var veldig gøy og topp stemning.

IMG 5162

Det er også flere restauranter som har laget egen meny under GBG Beerweek. Du kan prøve ulike ølsorter som passer til ulike retter. Det ene stedet spiste jeg en veldig god hvit pizza med sjøkreps, aioli og rødløk. Dette var en uvanlig smakskombinasjon, men for en plzzaelsker som meg var dette helt supert. Vi fikk også passende øl til maten.

IMG 5170
IMG 5201

Lørdagen hadde nesten alle de lokale bryggeriene samlet seg i et lokale. Her kunne du kjøpe et klippekort så du kunne prøve 10 små smaker av god håndverksbrygg. Dette var et populært arrangement og her var det mye spennende å prøve.

IMG 5205

Er du glad i øl og har lyst på en morsom opplevelse kan jeg varmt anbefale GBG Beerweek i Gøteborg. Ønsker du å lese mer om festivalen og de ulike arrangementene så kan du lese mer på deres nett side her., GBG Beerweek nettside

Gøteborg er vakkert og spesielt hyggelig er det om våren. Å kunne sitte ute på ulike uteserveringer og nyte en kald øl er jo så hyggelig.

IMG 5192

Dette var et betalt oppdrag for meg, men jeg ville aldri gitt min anbefaling om jeg ikke mente det. Tusen takk for denne gangen Gøteborg! Jeg gleder meg til å komme tilbake.

IMG 5183