Sponset av Kvik kjøkken

Kjøkkentrender og smarte tips når du skal lage kjøkken

Viktig å huske på når du skal ha nytt kjøkken!

For meg er kjøkkenet hjertet i huset og for å få et kjøkken best mulig er det mange ting å tenke på. I denne artikkelens skal jeg titte litt på de nye trendene, smarte løsninger og kanskje komme med noen gode råd du kan ta med deg hvis du vurderer å bytte kjøkken.

Thomas kjokken
Thomas kjokken 4

Før du starter er det viktig å bruke god tid på å planlegge og se på forskjellige løsninger og leverandører. Ta nøyaktige mål av rommet du skal ha kjøkkenet og husk på å tegne inn dører og vinduer. Jeg anbefaler å ta med målene til en kjøkkenleverandør som kan hjelpe deg. De har muligheten til å gi deg en 3D tegning hvor du lettere kan se hvilke løsninger som er best og forskjellige farger og benkeplater. Dette er kjøkkenet til min kollega i Gladkokken Thomas og han har valgt både hjelp og kjøkken fra Kvik Kjøkken på Skøyen. Kjøkkenet heter Ombra og Cima. I Ombra er det bare brukt tresorter fra bærekraftig skogbruk og de glatte matte grønne frontene er laget av resirkulerbare plastflasker. Her kan du se noen av 3D bildene som ble laget i forkant.

Skjermbilde 2021 04 23 kl 11 33 28
Skjermbilde 2021 04 23 kl 11 33 20
Skjermbilde 2021 04 23 kl 11 33 10

Det er mange muligheter når det kommer til design. Det har den siste tiden blitt veldig populært med fargede kjøkken og kombinasjon av materialer som stein og treverk. Velg noe du selv liker, men husk at det ikke blir for "sært" da dette kan senke verdien hvis du skal selge eller du kan bli lei. For meg er funksjonalitet viktigere enn design. Kjøkkenet skal være et rom for hele familien der man trives og har lyst til å være.

Thomas kjokken 7

Hva er viktig å tenke på med funksjonalitet?

Noe av det viktigste er det som kalles det "gylne triangel" eller "arbeids trekant". Det betyr enkelt at avstand og nærhet til de tingene du bruker mest er viktig for å skape god flyt. Dette er sonene som utgjør arbeidstrekanten: kjøleskap, oppvaskbenk og stekeplate. Det er viktig gå ta hensyn til plassering av disse for at du ikke skal bevege deg unødvendig. Å lage en kjøkkenøy er noe jeg selv liker utrolig godt. Det gir veldig god arbeidsplass og blir en sosial møteplass for både matlaging med familie og venner. VIKTIG: husk å legge opp strøm til kjøkkenøya. Jeg anbefaler ikke å ha steketopp på øya da det ofte spruter en del fett og liknende når man steker.

Noen gode råd å huske på:

- Plasser de delene av kjøkkenet du bruker mest i nærhet av hverandre

- Hvis det er plass lag gjerne en kjøkkenøy (husk strøm)

- Stekeovn i høyden gir bedre oversikt og lettere arbeidsstilling

- Bruk hele høyden fra gulv til tak med høyskap

- Skap større romfølelse med områder uten overskap

- Store skuffer gir bedre oversikt enn skap

Før du velger hvitevarer burde du tenke igjennom hva du trenger og har råd til. Stekeovn, induksjonstopp, kjøleskap og frys og oppvaskmaskin er de aller viktigste. Det er mange spennende hvitevarer, men det er viktig å prioritere kvalitet på de hvitevarene du bruker mest. Har du mulighet til å ha to ovner er selvfølgelig veldig praktisk, men jeg hadde heller valgt en med veldig god kvalitet enn to stykk til en rimeligere pris. Hvis du har plass og mulighet er det selvfølgelig veldig gøy med hvitevarer som vinskap, dampovn og kaffemaskin, men mitt råd er fokuser på det viktigste.

Thomas kjokken 3

For meg er kjøkkenet hjertet i huset og et sted jeg trives godt med både å lage mat og oppholde meg. Gjør kjøkkenet til et hyggelig sted og lag masse god mat til deg selv, familie og venner. Her skapes de gode øyeblikkene hvor man deler et måltid og de gode samtalene! Lykke til.