10 oppskrifter med løk alle burde prøve!

Løk bruker jeg i nesten alle oppskrifter!

Løk gir en nydelig smak og kan brukes på utrolig mange måter. De kommer i mange ulike former, størrelser og farger. Løk en en rimelig råvare og er veldig sunt for deg. Nesten alle mine oppskrifter her på Gladkokken.no har løk i seg og her har jeg laget en liste med 10 oppskrifter hvor løken virkelig er nøkkelen!

Fransk løksuppe er en rimelig og fantastisk suppe. Løken brunes og sammen med kraft blir dette så godt. Det hele toppes med et ostesmørbrød og gratineres i ovnen.

Dette trikset gir deg ekstremt gode hvitløk og har lang holdbarhet i kjøleskapet. Hvitløken trekkes i olje til de blir gyldne og helt møre. Du får både en god hvitløkolje og deilige hvitløk som kan brukes i veldig mange retter.

Syltet rødløk er en av mine favoritter og noe jeg nesten alltid har i kjøleskapet. Det er friskt, sprøtt og litt syrlig og passer i alt fra salater til på burgeren. For meg et must å ha til taco. Hvis du først har et glass med syltet rødløk i kjøleskapet finner du mange nyttige bruk

Når løk får lang tid i pannen blir den søt og magisk god. Å karamellisere løk er ikkje vanskelig og resultatet er så godt!

Purrestuing er nydelig og er et kremet tilbehør som passer godt til fisk og kylling. Liker du smaken av purre kommer du til å elske denne.

Å lage en egen urteolje er ikke vanskelig og du kan beholde gleden og smaken av urter i lang tid. Jeg synes smaken og fargen til gressløk gjør dette til en nydelig og lekker olje.

Å lage krydret salt med urter er en smart måte å få gleden av urter eller løk i lang tid. Her har jeg brukt gressløk, men du kan lage eget salt med mange ulike typer løk og urter.

Fennikel og løk er en herlig kombinasjon. Her laget som en deilig suppe!

Snacks, gamefood, snadder eller som et tilbehør. Vi har alle smakt deilige sprø løkringer med dipp. Her får du en perfekt oppskrift.

Hva er taco uten en salsa. Hjemmelaget Pico de gallo er nydelig og jeg bruker det på sandwicher, salater, taco og mye mer. Her er oppskriften.

Her kan du lese mer om ulike løksorter du kan kjøpe i Norske butikker.

https://www.bama.no/gartner/produkter/lok/