Frittgående glade fjellgriser fra Stølsvidda - Rett fra bonden og levert hjem til deg!

Jeg elsker små produsenter som er snille med dyrene sine og leverer kvalitet og service!

Glade og sunne griser som løper rundt i den vakre naturen på Valdres blir det god mat av. Det er så viktig at vi som forbrukere støtter de gode produsentene. Dette er historien om en av dem.

”Stølsvidda” er en familiebedrift med utgangspunkt i et fjellgardsbruk mellom Strandefjorden og Stølsvidda i Valdres. Øygarden ligger på vestsida av Strandefjorden i Nord-Aurdal kommune og er et bruk på middels størrelse med noen få kalver, høner, bier og inntil 900 fjellgris hver sommer.

Gardsbrukerne mener at jordbruk og husdyrbruk i fjellområdene er framtidsretta, og at det er viktig å produsere mat på norske ressurser. De bryr seg om dyrene og driver kretsløpsjordbruk der ulike dyreslag pleier hverandres beiter. Grisen brukes til jordarbeid og gjødsling av områder til oppdyrking. På nydyrkingsfeltene sår de gras som skal bli vinterfôr til kalver og småfe. Når graset er slått kan grisen spise etterveksten. Og bakom tripper hønene….

Stoelsvidda 1001352
Stoelsvidda 1000838

De leverer på østlandet hver uke og du kan bestille varen levert rett fra bonden og hjem til deg. De har mange gode produkter fra området, men denne gangen har jeg sjekket ut grillboksen. Her får du virkelig godsaker levert hjem til deg. Gode pølser fra egen produksjon og indrefilet, nakke m.mer. De har flere forskjellige produkter og pakker.

Her er link til produkter og bestilling fra Stølsvidda nettbutikk

Skjermbilde 2019 05 13 Kl  21 44 58

Jeg testet den store grillkassen og her var det mye snadder! Gode hjemmelagde pølser, spareribs, svinenakke, indrefilet, sommerkoteletter, ytrefilet og grillbein med mer. Alt er vakumert og frossent når det blir levert. Det har holdbarhet i opp til 1 år i fryseren. Jeg tok opp en del ting til tining og resten gikk rett ned i fryseren min for senere grilling.

I denne pakken til 1190,- kroner får du 8 kg topp kvalitet grillmat fra glade frittgående griser. Sjekk utvalget og bestill grillkassen her. Grillkasse Medium

Dsc 0898 2
Dsc 0900 2

Hvorfor blir kvaliteten bedre?

Fjellgrisen går fritt på utebeite fra den er smågris og fram til slakting. Den får mye mosjon, og utvikler derfor store muskler. Den vokser også saktere enn innegris, og en høyere alder ved slakting gir mer fettmarmorering i kjøttet. Dette, sammen med det den spiser - gras, vier, einer, lyng, spesialfôr og poteter, gir et ekstra smakfullt, saftig og mørt kjøtt.

Fjellgrisene bor på Breisetstølen, som er en del av Stølsvidda i Valdres. Fjellbeitet ligger ca 1000 meter over havet, med fin utsikt mot Jotunheimen, Langsua og Hemsedal. Her er grisene fra juni til oktober. Når snøen kommer flyttes de til høstbeite nede i fjellbygda.

Stolsvidda 1000631