Blinis - Utrolig gode russiske pannekaker

Jeg elsker Blinis med løyrom!

Ingredienser

stk Blinis

Blinis

  • 3 dl H-melk
  • 3 dl bokhvete
  • 1 dl hvetemel
  • 2 stk egg
  • 1 ts toppet tørrgjær
  • 50 gram smør
  • 1 ts salt
  • smør til steking

Tilbehør

  • 1 stk finhakket rødløk
  • 1 boks sæterrømme
  • fersk dill
  • Løyrom
Ingredienser

Denne snacksen eller forretten er veldig god! Passer ypperlig med et glass champagne. Løyrom er veldig dyrt, men smaker fantastisk!

Dsc 0679

Steg 1

Start med å varme opp melken til ca 37 grader. Hell i tørrgjæren og rør rundt. Spe på med hvetemel og salt og bland til en jevn masse. Ta på plastfolie og la stå ute i 45 minutter.

Steg 2

Skill eggene så du har eggehvite i en bolle og plommene i en annen. Smelt smøret og kjøl ned mens røren hever. Pisk smør og eggeplommer inn i røren og pisk eggehvitene helt stive.

Dsc 0683

Steg 3

Bruk en slikkepott og bland sammen den stivpiskede eggehviten sammen med røren.

Dsc 0688

Steg 4

Finn frem en stekepanne og sett på litt over medium varme. Hell på røren i små pannekaker og stek på begge sider. Sjekk tjern ut videoen for å se instruksjon.

Dsc 0689

Steg 5

Legg Blinisene over på en tallerken og ta på litt rømme, finhakket rødløk, løyrom og fersk dill.

Dsc 0693
Dsc 0694
Dsc 0701