Chimichurri Argentinsk grillsaus - en smakseksplosjon

Chimichurri er en fantastisk god grillsaus fra Argentina. Denne deilige sausen passer perfekt til grillet eller stekt kjøtt. Denne sausen er en ren smakseksplosjon. Hvis du ikke har lagd denne sausen før er det virkelig på tide. i dag skal jeg bruke den til oksekjøtt, men den passer veldig godt til kylling og lam også. Det er lett å bli hekta på denne sausen.

Ingredienser

mellomstor bolle
  • 1 bunt bladpersille
  • 1 bunt koriander
  • 1 neve oregano eller timian
  • 2 stk rød chilli uten frø
  • 4 fedd hvitløk
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 ss rødvinseddik
  • 2 dl olivenolje
  • 1 stk lime
  • salt og pepper
Ingredienser
Chimichurri 1

Steg 1

Dette er veldig lett. Finhakk alle urtene og bland godt sammen.

Chimichurri 2

Steg 2

Finhakk løk, hvitløk chili. Bruk gjerne en morter hvis du har for å presse ut smakene enda mer, men det er ikke nødvendig.

Chimichurri 4

Steg 3

Bland rødvinseddik og olje og bland sammen med urtene og løk og chili miksen. Skvis over saften av 1 lime og smak til med salt og nykvernet pepper. La stå i kjøleskapet i 1-2 timer før servering da rekker smakene virkelig å komme frem og blande seg godt sammen.

Chimichurri 5

Steg 4

Server gjerne i en skål og hell også litt over kjøttet før du serverer. Dette er en smaksfest!

Chimichurri 6