Sponset av Grill perfekt fra Coop.

Gladkokkens spicy kyllingvinger - bakepulvertrikset!

Dette trikset gir perfekte sprø kyllingvinger omfavnet i en deilig spicy dressing!

Ingredienser

porsjoner

Kyllingvinger

  • 2 pakker Smak Jæren kyllingvinger
  • 1 håndfull persille
  • 1 ss sesamfrø
  • 2 ss finhakket gressløk

Krydderblanding

  • 4 ss bakepulver
  • 2 ss salt
  • 1 ss hvit pepper
  • 1 ss spisscummin
  • 1 ss paprika
  • 1 ss løkpulver
  • 1 ss hvitløkpulver

Honning og Siracha glaze.

  • 4 ss akasihonning
  • 1 ss Siracha
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
Ingredienser

Når du tilbereder kyllingvinger skikkelig er dette virkelig snaddermat! Disse crispy kyllingvingene er det vanskelig å stoppe spise. Kyllingvinger av god kvalitet, et krydret sprøtt skinn og en glade som både er sterk og søt. For meg kan ikke kyllingvinger bli bedre enn dette. Trikset å bruke bakepulver gir deg en ekstremt sprø skorpe. Det er en eller annen kjemisk reaksjon som skjer, men resultatet er fantastisk! Ikke vær bekymret for at det skal smake bakepulver for det kan du ikke kjenne når vingene er ferdige. 

Dsc 0670

Steg 1

Start med å blande sammen krydderne og bakepulver. Rør godt så det ikke er noen klumper. 

Dsc 0676

Steg 2

Legg kyllingvingene i en stor bolle og strø over 1/3 av krydderblandingen... Rist godt på kyllingvingene og hell på 1/3 del til... rist bollen en gang til før du tilsetter resten krydderne. Dette er for at det skal bli en jevn og fin panering av kyllingvingene. Hvis det blir liggende noe krydde igjen er det bare å kaste dette. 

Dsc 0678

Steg 3

Fyr opp grillen og lag en indirekte sone på grillen. Kyllingvingene skal ikke grilles over direkte varme. Legg på kyllingvingen og legg på lokket. La grille i ca 15 minutter før du snur dem. Snu kyllingvingene hvert 15 minutt og grill dem totalt i 1 time. Steketiden kan variere avhengig av hvilken temperatur grillen din har. De er ferdige når skallet på kyllingvingene er helt sprø og det er minst 70 grader kjernetemperatur. 

Dsc 0690

Steg 4

Hell i honning, chilisaus og de andre ingrediensene i en bolle og rør godt. Jeg siler sausen rett før servering så jeg ikke får med bitene av hvitløk og ingefær. 

Dsc 0681

Steg 5

Legg de varme kyllingenvingene over i bollen igjen og hell på marinaden. Rist godt og rør så alle kyllingvingene blir dekt med den deilige glazen. Avslutt med å strø over sesamfrø, finhakket persille og  finhakket gressløk. 

Dsc 0695
Dsc 0705

Nå kan du nyte utrolig gode kyllingvinger! Dette er virkelig snadder og forsvinner fort fra bordet når de settes frem. Sjekk videoen under for hvordan du lager hele retten.