
Grillglaze for alle typer grillmat - Laget med Tyrkisk Peber
En deilig Grillglaze med herlig smak av Tyrkisk Peber.
Ingredienser
- 1 pose tyrkisk peber
- 2 dl ketchup
- 1 ss dijon sennep
- 1,5 dl soyasaus
- 2 ss brunt sukker
- 0,5 dl eplesidereddik
- 1 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts spisskummen
- 0,5 ts cayennepulver
- 4 ss smør
Grillglaze er utrolig godt og kan pensles på det meste av grillkjøtt for en herlig smak! Her har jeg laget en glaze med en av verdens mest populære godterier: Tyrkisk peber. Den deilige smaken av Tyrkisk Peber og andre gode ingredienser gjør sausen magisk. Passer perfekt til okse, svin og kylling. Jeg har også laget en video av hvordan jeg lager denne sausen du kan se lenger ned i oppskriften.

Steg 1
Start med å kjør Tyrkisk Peber i en blender eller knus i et kjøkkenhåndkle. Mål opp alle de andre ingrediensene og finn frem en kjele.

Steg 2
Tilsett alle ingrediensene i kjelen utenom smøret. La dette småkoke i 20 minutter. Etter denne tiden har du fått en perfekt konsistens på din glaze.


Steg 3
Skru av varmen og tilsett det kalde smøret. Rør dette forsiktig og sausen er klar. Det er alltid smart å smake seg litt frem og eventuelt gjøre noen justeringer da det er store forskjeller både på krydder, saus og ketchup. La grillglazen kjøle seg litt ned og hell på syltetøyglass. Sjekk video her:
På utekjøkkenet nå lagde jeg noen herlige grillspyd av oksekjøtt som jeg nesten grillet ferdig før jeg penslet med grillglaze de siste minuttene. Resultatet var magisk godt!

