Sponset av Frøya Salmon
Lakseceviche med leche de tigre - Peruansk nytelse!
Denne retten sender smaksløkene på fest!
Ingredienser
Lakseceviche
- 350 gram Frøya midloin
- 0,5 stk rødløk
- 1 stk søtpotet
- 2 dl friterte mais
- 1 klype fersk koriander
- 0,3 stk habanero chili
Leche de tigre
- 6 stk lime
- 25 gram fersk ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 0,3 stk habanero chili
- 1 håndfull fersk koriander
- 1 stk stangselleri
- 1 stk sjalottløk
- 1 ts vann
For meg er den perfekte ceviche servert med med leche de tigre. Leche de tigre betyr tigermelk og er en marinade med masse smak og næring. I Peru er dette en av de aller mest kjente rettene og de skal både være bra for helsen og kjent for den perfekte "dagen derpå" retten. Retten er full av smak og sender virkelig smaksløkene på en fest.
Steg 1
Start med å lage "tigermelken" Leche de tigre. Finn frem en blender og tilsett alle ingrediensene. Kjør til en glatt masse og sil av. Jeg har laget en video som viser hele prosessen her.
Steg 2
Skjær laksen i terninger på ca 1,5 x 1,5 cm og legg i en bolle. Hell over "tigermelken" og la stå i 10 minutter.
Steg 3
Skjær søtpotet i terninger og stek i noen minutter i en panne. Hell på litt vann og legg på et lokk. Potetene er klare på 5-10 minutter avhengig av varmen. Legg over i en bolle. Skjær fine strimler av rødløk og legg i litt isvann. Dette gjør at løken mister litt av "stinget" og blir sprøere.
Steg 4
Bland søtpotet og rødløk sammen med laksen og bland sammen. Legg over på en tallerken og strø over litt mer frisk chili, koriander og sprø mais. Nå er denne deilige Peruanske cevichen klar for å serveres. Lykke til.