Laksecurry - deilig, sunt og enkelt!

Deilige stykker av laks i en herlig smaksrik curry.

Ingredienser

porsjoner
  • 600 gram Frøya Salmon
  • 1 stk løk
  • 3 stk grønne chili
  • 1 ss finhakket hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 4 stk tomater
  • 1 ss chilipulver
  • 1 ss gurkemeie
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 stk appelsin (kun saften)
  • 2,5 dl kefir
  • 2,5 dl vann
  • fersk koriander
Ingredienser

En smaksrik og sunn curry med store biter av kvalitetslaks. Hjemmelaget Laksecurry er enkelt å lage, tar kort tid og smaker veldig godt!

Laksecurry 2

Steg 1

Start med å finne frem en stor panne eller kjele og sett på varmen. Hakk opp grønnsakene så de er klare når du begynner å lage denne retten.

Laksecurry 4

Steg 2

Hell litt nøytral olje i panna og tilsett løk og chili. Stek til løken begynner å bli myk og blank før du tilsetter finhakket chili, revet ingefær og krydder. Stek i 2-4 minutter. Kutt tomatene i terninger og tilsett i gryta og stek noen minutter til. Tilsett vann og kefir, bland godt sammen og la koke i 10 minutter. Rør rundt jevnlig.

Laksecurry 6

Steg 3

Skjær fisken i store biter og legg i gryta. Hell litt av væsken over fisken og skru ned varmen. La trekke i 5 minutter og retten er klar til servering. Avslutt med å strø over litt fersk koriander og server.

Laksecurry

Jeg har laget en instruksjonsvideo om hvordan du lager denne retten. Jeg anbefaler å se denne filmen om du skal prøve denne deilige Laksecurryen.