Deilige stykker av laks i en herlig smaksrik curry.
Ingredienser
- 600 gram Frøya Salmon
- 1 stk løk
- 3 stk grønne chili
- 1 ss finhakket hvitløk
- 1 ss revet ingefær
- 4 stk tomater
- 1 ss chilipulver
- 1 ss gurkemeie
- 1 ss malt koriander
- 1 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5 stk appelsin (kun saften)
- 2,5 dl kefir
- 2,5 dl vann
- fersk koriander
En smaksrik og sunn curry med store biter av kvalitetslaks. Hjemmelaget Laksecurry er enkelt å lage, tar kort tid og smaker veldig godt!
Steg 1
Start med å finne frem en stor panne eller kjele og sett på varmen. Hakk opp grønnsakene så de er klare når du begynner å lage denne retten.
Steg 2
Hell litt nøytral olje i panna og tilsett løk og chili. Stek til løken begynner å bli myk og blank før du tilsetter finhakket chili, revet ingefær og krydder. Stek i 2-4 minutter. Kutt tomatene i terninger og tilsett i gryta og stek noen minutter til. Tilsett vann og kefir, bland godt sammen og la koke i 10 minutter. Rør rundt jevnlig.
Steg 3
Skjær fisken i store biter og legg i gryta. Hell litt av væsken over fisken og skru ned varmen. La trekke i 5 minutter og retten er klar til servering. Avslutt med å strø over litt fersk koriander og server.
Jeg har laget en instruksjonsvideo om hvordan du lager denne retten. Jeg anbefaler å se denne filmen om du skal prøve denne deilige Laksecurryen.