Lasagne - Laget med kjærlighet på en ordentlig Italiensk oppskrift.

Lasagne er kanskje den ultimate helgematen og passer veldig godt selv når man får gjester.

Ingredienser

porsjoner

Tomatsaus

  • 800 gram kjøttdeig
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk stangselleri
  • 10 fedd hvitløk (du velger selv hvor mange du vil bruke)
  • 1 boks tomatpure
  • 2 bokser hakkede tomater
  • litt oksekraft

Ostesaus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 8 dl melk
  • ridderost
  • parmesan
  • dijonsennep
  • revet muskatnøtt
Ingredienser

Denne Italienske retten er elsket av alle og jeg har prøvd mange forskjellige varianter før jeg havnet på denne oppskriften. Denne er basert på de klassiske Italienske oppskriftene og tilpasset for å finne det beste resultatet. Det er et must å lage en god tomatsaus og en god ostesaus for å lage en Lasagne. Det tar litt tid, men fordelen er at dette kan du gjøre lenge før middag. Her er det bare å finne frem rødvinen og sette seg godt tilrette rundt spisebordet. Jeg lager alltid en stor form når jeg først lager Lasagne. Det smaker fortreffelig som restemat også. Server gjerne med noen hjemmelagde hvitløksbrød og en syrlig salat til.

Lasagne Ingrediens

Steg 1

Stek kjøttdeig på høy varme og legg til side. Kutt opp løk, gulrøtter og hvitløk og legg i kjele. stek til de er myke. Tilsett stangselleri og tomatpure og litt sukker. Stek litt før du tilsetter hakkede tomater, oksekraft og kjøttdeig. Kok i ca 45 min og smak til med salt og pepper. Sausen skal være ganske fast og ikke flytende.

Lasagne1

Steg 2

Ostesaus: smelt smør og rør inn melet. Tilsett melk litt og litt og rør godt så det ikke blir klumper. Kok 4-5 min og tilsett ridderost og parmasan og en spiseskje med dijonsennep. Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.

Lasagne 2

Steg 3

Legg lagvis i en ildfastform. start med ostesaus, pastaplater, kjøttsaus. Prøv å få fire lag og avslutt med ostesaus. strø over litt ekstra parmasan. litt olivenolje, salt og pepper

Lasagne 3
Lasagne 4

Steg 4

Stek i ovnen på varmluft 25 minutter på 200 grader. Husk å la Lasagnen hvile i 10 minutter før servering. Server gjerne en frisk salat og hvitløksbrød til.

Lasagne Front 1