Sponset av Frøya Salmon

Sitronpasta med laks - Rask, enkel og nydelig pastarett!

En deilig middag til hverdag og fest!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram Frøya midloin laks
  • 200 gram pasta av god kvalitet
  • 2 ss smør
  • 1 stk sitron (skall og saften)
  • 1 ts chiliflakes
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl kokevann fra pasta
  • 50 gram parmesan
  • 1 håndfull finhakket persille
  • salt og pepper
Ingredienser
Sitronpasta med laks

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og tilsett vann. Kok opp vannet og tilsett rikelig med salt. Kok pastaen al dente (så det er litt tyggemotstand)

Sitronpasta med laks 3

Steg 2

Finn frem en kjele og tilsett smør, sjalottløk og chiliflakes. Stek i noen minutter til løken blir blank og myk. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft i kjelen. Tilsett så fløte og kok opp. La småkoke i noen minutter.

Sitronpasta med laks 4

Steg 3

Skjær laksen i passende store terninger.

Sitronpasta med laks 2

Steg 4

Tilsett litt av kokevannet fra pastaen i kjelen med sausen. Dette bidrar til smak, stivelse og konsistens. Smak til med salt og pepper. Når sausen har en perfekt smak tilsetter du den kokte pastaen. Bland godt rundt og tilsett parmesan, persille og bitene av laks. Bland sammen.

Sitronpasta med laks 5

Steg 5

La laksen trekke i 3-4 minutter og retten er klar for servering. Lykke til.

Sitronpasta med laks 7