Sponset av Frøya Salmon
Sitronpasta med laks - Rask, enkel og nydelig pastarett!
En deilig middag til hverdag og fest!
Ingredienser
- 400 gram Frøya midloin laks
- 200 gram pasta av god kvalitet
- 2 ss smør
- 1 stk sitron (skall og saften)
- 1 ts chiliflakes
- 2 stk sjalottløk
- 2 dl kremfløte
- 2 dl kokevann fra pasta
- 50 gram parmesan
- 1 håndfull finhakket persille
- salt og pepper
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og tilsett vann. Kok opp vannet og tilsett rikelig med salt. Kok pastaen al dente (så det er litt tyggemotstand)
Steg 2
Finn frem en kjele og tilsett smør, sjalottløk og chiliflakes. Stek i noen minutter til løken blir blank og myk. Tilsett revet sitronskall og sitronsaft i kjelen. Tilsett så fløte og kok opp. La småkoke i noen minutter.
Steg 3
Skjær laksen i passende store terninger.
Steg 4
Tilsett litt av kokevannet fra pastaen i kjelen med sausen. Dette bidrar til smak, stivelse og konsistens. Smak til med salt og pepper. Når sausen har en perfekt smak tilsetter du den kokte pastaen. Bland godt rundt og tilsett parmesan, persille og bitene av laks. Bland sammen.
Steg 5
La laksen trekke i 3-4 minutter og retten er klar for servering. Lykke til.