Sjokoladefondant - Restauranttrikset som gir perfekt resultat hver gang

Sjokoladefondant er utrolig godt!

Ingredienser

sjokoladefondanter
  • 240 gram mørk sjokolade
  • 230 gram usaltet smør
  • 8 stk egg (medium)
  • 250 gram sukker
  • 120 gram hvetemel
Ingredienser

Når du lager denne riktig synes jeg det er en av de beste dessertene. Hva definerer en perfekt sjokoladefondant? Deilig smak og lukt av sjokolade og når du skjærer i den flyter det ut rennende sjokolade. Med dette trikset klarer du å få supert resultat hver eneste gang. Det beste er at du kan lage de i stand lenge før du får gjester og steke de når gjestene kommer. En Sjokoladefondant skal serveres rykende varm og gjerne sammen med en deilig iskrem og noen gode bær. Denne oppskriften har jeg fått av Erik og Monica to gode venner av meg som begge har mange års erfaring fra kjøkkenet på flere restauranter! Når det kommer til baking er det viktig å være nøye med oppskriften.

Fondant Ingr

Steg 1

Start med å smelte smøret på lav varme sammen med sjokoladen. Finn frem en bolle og hell i egg og sukker.

Fondant 3

Steg 2

Pisk dette til eggedosis. Når smør og sjokoladen har smeltet fint sammen skru av varmen. Det er viktig at ikke smøret er for varmt når du blander dette med eggedosisen.

Fondant3

Steg 3

Bland eggedosis og smørblandingen sammen med en slikkepott og sikt inn melet. Rør dette til en jevn blanding.

Fondant2

Steg 4

Finn frem former til å steke sjokoladefondantene i og smør godt med nøytral olje. Dekk til bunnen med alufolie og hell i blandingen og sett dem i kjøleskapet. Når de har satt seg litt flytter jeg de over til fryseren.

Det er smart å bruke de samme formene hver gang for da vet du akkurat hvor lang tid de trenger for å få et perfekt resultat. Jeg tar aluminiumsfolie under formen så den blir tett og ikke noe av røren renner ut. Husk å fjerne denne før steking.

Fondant 1

Steg 5

Når røren er frossen i formen setter du oven på varmluft 220 grader. Sett inn sjokoladefondanten på en stekeplate i midten av ovnen. Legg på bakepapir eller en silikonmatte. Ikke åpne døren til ovnen. Test hvor lenge de trenger steke for å få et perfekt resultat. Det varierer litt fra ovn til ovn og er avhengig av hvordan former du bruker. Det geniale med å fryse ned røren er at de blir stekt fra yttersiden og inn. Så da smelter sjokoladen innerst saktere og du får en kjerne som blir helt flytende.I min ovn bruker jeg 8 minutter og 30 sekunder akkurat.

Steg 6

Ta sjokoladefondantene ut av ovnen og sikt over litt melis. Legg pent på en tallerken og server sammen med litt is og noen bær. En enkel, men veldig god dessert som både store og små elsker! Lykke til

Sjokoladefondant Front