
Spicy BBQ Burger - Spicy, saftig og deilige smaker!
En deilig BBQ middag med plantebasert burger
Ingredienser
- 4 stk Vegme BBQ burger
- 3 stk burgerbrød
- 4 skiver rødløk
- 4 skiver cheddar ost
- 2 skiver tomat
- 8 skiver jalapeños
- 1 håndfull salat
- 2 dl BBQ saus
I denne oppskriften har jeg brukt Vegme som plantebaserte burger. Oppskriften fungerer selvfølgelig med andre burgere, men en super oppskrift hvis du ønsker å spise mer plantebasert mat. Her skal jeg vise deg hvordan. En skikkelig BBQ burger skal for meg ha godt med cheddar og BBQ saus. Her har jeg laget en "dobbel burger" for den sultne!

Steg 1
Start med å steke burgeren i en panne eller på grill. Jeg smører i burgeren med litt ekstra olje og tar på litt ekstra grillkrydder. Finn frem burgerbrød, løk, jalapeño og BBQ saus og ta med til grillen.

Steg 2
Grill burgeren på en varm gril. Når jeg snur burgeren pensler jeg på litt BBQ saus før jeg legger på godt med cheddarost. Legg så på jalapeño. Stek løken og det er alltid viktig å steke burgerbrødene så de får en fin stekeskorpe. Dette gjør at brødene smaker bedre og at du ikke får "vassene" burgere da de ikke trekker til seg væske på samme måte.

Steg 3
Ta gjerne lokket på grillen i noen minutter så osten får smeltet skikkelig. Ta med alt inn på et brett og så gjenstår bare å sette sammen burgeren.

Steg 4
Legg burgerbrød med BBQ saus først og topp med salat og tomat. Legg på burgeren og ta deretter på løk, mer saus og enda en burger hvis du vil lage en dobbel burger. Avslutt med toppen til burgerbrødet og server gjerne med litt sprø pommes frites.
