Gjesteblogger

Vietnamesisk karamellkylling

Silje Sandberg

Gjesteblogger

Silje Sandberg har den siste tiden erobret mange Norske hjerter med sitt gode smil og fantastiske mat i siste sesongen av Masterchef Norge. Hennes gode resultat ble belønnet med en andre plass. På siden sin siljespiser.no deler hun matglede og oppskrifter.

Fingerslikkende god karamellkylling på 40 minutter. Kan det bli bedre?

Ingredienser

porsjoner

Karamellkylling

  • 600 gram lårfilet av kylling
  • 4 fedd hvitløk
  • 90 gram brunt sukker
  • 2 ss fish sauce
  • 2 dl kyllingkraft
  • 1 ss nøytral olje til steking

Nudelsalat

  • 100 gram glassnudler
  • 2 stk gulrøtter (raspet)
  • 2 stk vårløk (finsnittet)
  • 1 stk lime
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss sesamolje

Før servering

  • 1 stk rød chilli (i skiver)
  • 1 neve fersk koriander
Ingredienser

Sticky, saftig kylling med karamellisert stekeskorpe i skjønn harmoni med en frisk og syrlig nudelsalat. Alle rundt bordet var klissete på hendene og pannene var tomme! Det kaller jeg en win win!

Opprinnelig lages denne retten med kokosvann, men for å gjøre den enklere å lage i hverdagen byttet jeg ut kokosvannet med kyllingkraft. Det funket som bare rakkern! Kyllingen stekes i en karamell av brunt sukker og fishsauce. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: Fish sauce ass! Den lukter grusomt, men den gir maten masse kompleksitet, og smaksdybde. Så frykt den ei!

Karamellkyllingen kan du servere med ris, du kan putte den i tacolefser med masse grønnsaker, i baobuns, eller som jeg gjorde i dag, sammen med en frisk nudelsalat.Lov meg at du prøver denne. Den er syndig god!

Steg 1

Finn en stor nonstick stekepanne og skru platetoppen på medium høy varme.

Steg 2

Stek lårfiletene i litt olje til de får litt stekeskorpe på begge sider, ca 1-2 minutter på hver side. Ta de ut av panna og behold stekefettet. Husk at kyllingen skal ikke være gjennomstekt, det blir den senere!

Steg 3

Finhakk hvitløk og ha det i pannen med stekefettet fra kyllingen. Fres i et minutt, før du tilsetter brunt sukker og fishsauce og ser at det varmes opp og begynner å boble.

Steg 4

Tilsett kyllingkraften og bland raskt sammen. Induksjonen min står nå på 6/10.

Steg 5

Tilsett kyllinglårene og stek fort i et par minutter på den ujevne, "stygge siden" av lårfiletene. Snu så lårfiletene og la de stå på medium høy varme (6-7/10) og boble i ca 10 minutter.

Steg 6

Når sausen begynner å se ut som karamell, og kyllingkraften er redusert, kan du skru ned varmen til 4 og steke videre i 10 minutter til stykkene er gjennomstekt. Følg med på karamellen så den ikke brenner seg, og flytt gjerne litt på filetene så alle blir like godt stekt, uavhengig av hvor de ligger i panna!

Steg 7

Mens kyllingen står og putrer koker du nudlene som anvist på pakken, rasper gulrøtter og finsnitter vårløken.

Steg 8

Hell av vannet på nudlene. Bland sammen limesaft, honning og sesamolje i en stor bolle.

Steg 9

Tilsett nudler, gulrøtter og vårløk i blandingen i bollen. Bland godt sammen med hendene til det er godt fordelt.

Steg 10

Server kyllingen med et dryss koriander og chili på toppen, sammen med nudelsalat.