Vietnamesisk Pho suppe - Biffsuppe med nudler

Kraften her er nøkkelen for den magiske smaken!!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg oksehaler /shortribs /okseben
  • 2 stk løk
  • 1 stor fersk ingefær
  • 4 liter vann
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 stk kardemommefrø
  • 3 stk stjerneanis
  • 2 ss korianderfrø
  • 1 stk kanelstang
  • 1 dl brunt sukker
  • 1 dl fishsauce
  • 4 stk nellik

Pho Suppe

  • 2 liter Pho Kraft
  • 200 gram kokt oksekjøtt (fra kraften)
  • 200 gram rått oksekjøtt
  • 4 stk vårløk
  • 100 gram bønnespirer
  • 2 stk chili
  • 2 stk lime
  • 200 gram risnudler
  • 1 håndfull koriander
  • 10 blader Thai basilikum
Ingredienser

Phosuppe smakte jeg for første gang på en restaurant her i Oslo og ble ved første smak veldig glad i denne deilige nuddelsuppen. Kraften er nøkkelen for den gode smaken og i tillegg til kraft er det deilige risnudler, grønnsaker og kjøtt. Denne suppa varmer både sjel og kropp.

Steg 1

Å lage kraft tar litt tid og når jeg først lager kraft blir det ofte til flere middager. Jeg fryser ned det jeg ikke trenger til senere. Start med å legge kjøttet på et stekebrett og ta på litt nøytral olje. Sett ovnen på maks grillfunksjon og sett i formen. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe er det klar. Ved å gi kjøttet stekeskorpe blir kraften noe mørkere og en rikere smak. På mange tradisjonelle oppskrifter vasker de kjøttet godt under rent vann, koker det i 5 minutter og skyller det av før de bruker det i kraften. Dette gir en litt mildere smak og lysere farge. Jeg foretrekker å å koke kjøttet etter det har fått stekeskorpe.

Pho 2

Steg 2

Start med å finne frem en stor kjele og så starter jeg med å steke halve løk og halv ingefær til den får en litt mørkere farge. Tilsett resten av ingrediensene og kjøttet. Hell på kaldt vann så det akkurat dekker kjøttet og trekk/småkok i ca 5 timer. Sil av kraften og plukk ut kjøttet. Smak til kraften med salt og eventuelt med fishsauce.

Pho 3
Pho 4
Pho 6

Steg 3

Nå er resten av jobben veldig enkel og du kan varierer med hva du ønsker i din Pho suppe. Jeg brukte litt av kjøttet som ble kokt av kraften og noen tynne skiver av rått oksekjøtt. Kutt opp grønnsakene og skjær kjøttet i veldig tynne skiver.

Pho 5
Pho 7

Steg 4

Kok opp risnudler etter anvisning på pakken og skyll godt i kaldt vann. Da mister mye stivelse og du får en klarere suppe. Nudlene varmes raskt av den kokende kraften.

Steg 5

Legg nå tynne skiver av rått kjøtt i en suppeskål og hell over kokende kraft. Legg i litt kokt kjøtt, grønnsaker og nudler og hell over litt mer av den kokende kraften. Avslutt med et par limeskive og server. Dette er en veldig god suppe og du kan selvfølgelig variere med hvilke grønnsaker og hvordan kjøtt du ønsker i din suppe. Hvis du vil se hvordan jeg lager hele denne retten kan du se det på min Instagram side Gladkokken under Reels (videoer)

Lykke til

Pho 10