Rødløkskompott – det allsidige tilbehøret

Rødløkskompott er et deilig sursøt tilbehør som passer til utrolig mye. Det hever smaken på mange retter og passer til utrolig mye forskjellig. Dette er et tilbehør som er enkelt å lage, smaker veldig godt og i tillegg har en lang holdbarhet. Så lag et stort glass og finn hvilke retter du synes det passer best. Rødløkskompott smaker utrolig godt til vild, and, ribbe, fisk, brødskive med leverpostei og kanskje aller best til pølser. Rødløken får en helt myk konsistens, sukkeret får frem sødmen og balsmicoeddiken gir tilbehøret syre. Jeg har med et par stjerneanis når jeg koker kompotten noe som gir en ekstra smak. Hvis du ikke spiser den opp holder denne seg i flere uker i kjøleskap på et tett syltetøyglass.

Stor oppskrift: (holder til et stort syltetøyglass)

  • 4 rødløk
  • 4 ss smør
  • 4 ss brunt sukker
  • 4 ss balsmicoeddik
  • salt og pepper
  • 2 sjerneanis (frivillig)

 

Hvordan:

Start med å finne frem en kjele og tilsett sukkeret.

DSC_0282.jpg

La sukkeret smelte til karamell og tilsett deretter smøret.

DSC_0283.jpg

Fjern skallet på løken og del i to. Dette gjør det lettere å kutte tynne strimler.

DSC_0275-3.jpg

Skjær opp all løken i tynne strimler.

DSC_0280-3.jpg

Tilsett den kuttede løken i kjelen sammen med sukker og smørblandingen. Rør godt rundt.

DSC_0286.jpg

La små koke i 20 minutter. Tilsett balsamicoeddik, salt og pepper og rør rundt.

DSC_0289-2.jpg

La kompotten koke i ca 20 minutter til nesten all væsken er borte. Smak til om du ønsker mer syrlighet.

DSC_0293-2.jpg

Hvis du ønsker mer syrlighet tilsetter du mer balsamico. Hvis du synes den er litt for syrlig tilsetter du litt mer sukker. Avslutt med å smake til med salt og pepper.

Hell rødløkskompotten over på et rent syltetøyglass. Nå har du et deilig tilbehør du kan bruke på mange retter fremover. Lykke til.

DSC_0298-2

 

Kommenter