![](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=df013c2dd24f6da6b70b0f1251363bd8 700w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7becddd3f9934f9b9a1edc29587e4b34 800w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=490178c88c4885c4903a57d5f447ba35 900w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4a9b04c0d09c36046994dddb155beb01 1000w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=6371f8d759b3982806a2eb5f67f1a5f2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=212e5f5c5101b54e3fd01e30b86cae41 1200w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=5216a075a033bef74f5d8280d6db85b5 1300w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=58ce8a93e3aab409465143549e398222 1400w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=49edf89c61a24c4f0c2aedf34783c3b9 1500w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=2946b134d99f7bfbeb5b79790ef1517c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f91205d33cf6e284eaab9413b07c9710 1700w, https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=f2ef358d1245c1a762023a0b4bf87fb7 1800w)
Alt kan syltes – Her lærer du hvordan og får noen gode tips og oppskrifter
Å sylte er en gammel tradisjon for å konservere mat. Jeg er veldig glad i å sylte og her skal jeg gi deg oppskriften på noen enkle og utrolig gode syltede grønnsaker. Dette er et godt tilbehør til taco, salater, på brødskiven og andre retter. Å sylte gir en deilig syrlig smak og i tillegg en crispy konsistens som passer i mange retter.
Jeg bruker syltet rødløk til alt fra en brødskive med leverpostei til salater og et must til tacoen. Fennikel med hvitløk og oregano er også en kombinasjon som virkelig smaker. Her bruker jeg en klassisk 1-2-3 oppskrift. Det vil si en del eddik, to del sukker og 3 del vann. Så smakstilsetter du syltelaken med gode smaker og urter.
Grunnoppskrift
- 1 dl eddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
Til disse 3 krystall krukkene fra Kosta Boda brukte jeg 3 dl eddik, 6 dl sukker og 9 dl vann.
Hvordan?
Å sylte er veldig enkelt. Finn frem en kjele og bland sammen eddik, sukker og vann.
![Dsc 0054 2](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0054-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=917cc5ae3860d70a8be5ec6345aeb0ea)
Kok opp blandingen og la koke i ca 2 minutter til sukkeret er oppløst og væsken er blank. Pass på at glassene er rene. Nå er det på tide å kutte opp grønnsakene. I den store krukken har jeg tatt rødløk og ingefær. Sylta rødløk er en kombinasjon jeg bruker til utrolig mye. Det er et must til taco, men passer ypperlig til hvit fisk eller på en brødskive med leverpostei. Fyll opp glasset med rødløk og rens og kutt en klump med ingefær i skiver. Ingefær passer veldig godt sammen med rødløken. I det mellomste glasset lager jeg fennikel, oregano og hvitløk. Denne smaken passer ypperlig til salater og til mange andre retter. Smaken gir det følelsen av Italia og passer veldig godt oppå pizza. Rens og kutt fennikel i tynne skiver. Legg i 2 hvitløksfedd og fersk oregano.
![Dsc 0061](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0061.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=933&q=60&w=700&s=cdf0aa437f89fe22efabd6117c5dfb50)
Fennikel er fint
![Gladkokken Test 03](https://gladkokken.imgix.net/gladkokken-test-03.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.2052&fp-y=0.5093&h=933&q=60&w=700&s=d4f160f5ef02a7c4bad2b9f9675a2b89)
Gode råvarer!
I den lille krukka lager jeg en syltet chilimiks. Jeg er veldig glad i litt styrke i maten. Jeg har blandet røde, grønne og jalapenos. Kutt i tynne skiver og behold frøene i.
![Dsc 0059 3](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0059-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4a306870f2a36d4654d3ca5918a131db)
Når du er ferdig med å legge de forskjellige blandingen i glassene er det på tide og fylle på med syltelaken.
![Dsc 0063 2](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0063-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3182b559698afa43df2eaa2cc0206bdf)
Fyll opp med laken og sett på lokket. La stå ute til den har kommet til romtemperatur før du setter glassene i kjøleskapet.
![Dsc 0064 4](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0064-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4d5f66c18951db1966391aa486e63459)
Holdbarheten når du oppbevarer dette i kjøleskapet er lang. Smaken utvikler seg og blir bedre og bedre. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge holdbarheten er for jeg har alltid spist opp før de blir gamle. Vær kreativ og bruk syltede grønnsaker i maten og som tilbehør. De flotte krukkene fra Kosta Boda får du snart kjøpt i den nye nettbutikken min.
![Dsc 0069 4 1](https://gladkokken.imgix.net/blogg/hvordan-sylte/DSC_0069-4-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1442d09278bde5f715bd9fccbfc33168)