Alt kan syltes – Her lærer du hvordan og får noen gode tips og oppskrifter

Å sylte er en gammel tradisjon for å konservere mat. Jeg er veldig glad i å sylte og her skal jeg gi deg oppskriften på noen enkle og utrolig gode syltede grønnsaker. Dette er et godt tilbehør til taco, salater, på brødskiven og andre retter. Å sylte gir en deilig syrlig smak og i tillegg en crispy konsistens som passer i mange retter.

Jeg bruker syltet rødløk til alt fra en brødskive med leverpostei til salater og et must til tacoen. Fennikel med hvitløk og oregano er også en kombinasjon som virkelig smaker. Her bruker jeg en klassisk 1-2-3 oppskrift. Det vil si en del eddik, to del sukker og 3 del vann. Så smakstilsetter du syltelaken med gode smaker og urter.

Grunnoppskrift

  • 1 dl eddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann

Til disse 3 krystall krukkene fra Kosta Boda brukte jeg 3 dl eddik, 6 dl sukker og 9 dl vann.

Hvordan?

Å sylte er veldig enkelt. Finn frem en kjele og bland sammen eddik, sukker og vann.

Dsc 0054 2

Kok opp blandingen og la koke i ca 2 minutter til sukkeret er oppløst og væsken er blank. Pass på at glassene er rene. Nå er det på tide å kutte opp grønnsakene. I den store krukken har jeg tatt rødløk og ingefær. Sylta rødløk er en kombinasjon jeg bruker til utrolig mye. Det er et must til taco, men passer ypperlig til hvit fisk eller på en brødskive med leverpostei. Fyll opp glasset med rødløk og rens og kutt en klump med ingefær i skiver. Ingefær passer veldig godt sammen med rødløken. I det mellomste glasset lager jeg fennikel, oregano og hvitløk. Denne smaken passer ypperlig til salater og til mange andre retter. Smaken gir det følelsen av Italia og passer veldig godt oppå pizza. Rens og kutt fennikel i tynne skiver. Legg i 2 hvitløksfedd og fersk oregano.

Dsc 0061

Fennikel er fint

Gladkokken Test 03

Gode råvarer!

I den lille krukka lager jeg en syltet chilimiks. Jeg er veldig glad i litt styrke i maten. Jeg har blandet røde, grønne og jalapenos. Kutt i tynne skiver og behold frøene i.

Dsc 0059 3

Når du er ferdig med å legge de forskjellige blandingen i glassene er det på tide og fylle på med syltelaken.

Dsc 0063 2

Fyll opp med laken og sett på lokket. La stå ute til den har kommet til romtemperatur før du setter glassene i kjøleskapet.

Dsc 0064 4

Holdbarheten når du oppbevarer dette i kjøleskapet er lang. Smaken utvikler seg og blir bedre og bedre. Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge holdbarheten er for jeg har alltid spist opp før de blir gamle. Vær kreativ og bruk syltede grønnsaker i maten og som tilbehør. De flotte krukkene fra Kosta Boda får du snart kjøpt i den nye nettbutikken min.

Dsc 0069 4 1