Ukens drink - Aperol Spritz - perfekt på en solfylt dag!

Aperol Spritz er blitt ekstremt populær. Egentlig er ikke denne ny, men har en over 100 år gammel historie. Jeg fikk mine første erfaringer med denne skjønnheten når jeg besøkte Italia, men har tatt med meg denne hjem. Når sommeren nærmer seg og sola skinner, da børster jeg støv av Aperol flasken. Kombinasjonen av Aperol, Prosecco og soda er forfriskende og deilig. Denne er perfekt i sola på verandaen. Server gjerne når gjestene kommer før et godt måltid.

Ingredienser

store glass
  • 3 dl Musserende vin
  • 2 dl Aperol
  • 1 dl Club soda
  • 1 stk appelsin
Ingredienser

Her skal jeg fortelle deg oppskriften og noen gode tips for å gjøre den enda bedre.

Steg 1

Dett er en enkel drink å lage. Oppskriften er 3 deler prosecco, 2 deler Aperol og 1 del Soda. Jeg starter alltid med å skjære noen pene skiver med appelsin. Det er viktig å ta av alt skallet så det kun er appelsinkjøtt. Legg disse på en tallerken og sett i fryseren. Dette holder drinken kald lengre og appelsin bitene blir nesten som små slush biter. Skjær av litt av skallet i pene strimler. Ikke ta med det hvite på skallet, det smaker litt beskt.

Aperol5

Steg 2

Fyll et stort vinglass halvfullt med isbiter, legg i de frosne appelsinbitene. Hell i Aperol i først, deretter fyller du glasset nesten fullt med Prosecco og topper med soda vann. Skjær et tynt kutt i en av appelsinbåtene og heng på kanten. Pynt med et par strimler av appelsinskall.

Aperol1

Sett deg rolig ned i sola og nyt et fantastisk sommerdrink!

Aperol

Her er link til Aperol Spritz på Vinmonopolet Aperol Spritz - Vinmonopolet