Sponset av Frøya Salmon
Laks med mangosalat - fargerikt, sunt og deilig!
Nå om sommeren er det deilig med noen lette måltider av og til. Jeg synes det er godt med en frisk salat med fisk til
Ingredienser
Laks og salat
- 600 gram Frøya backloin
- 1 stk hjertesalat
- 1 ss sesamfrø
- 1 stk agurk
- 10 stk småtomater
- 1 stk rødløk
- 0,5 boks bønnespirer
- 1 håndfull koriander
- 1 stk rød chili
Dressing
- 2 ss soyasaus
- 1 ss kejap manis (søt soya)
- 1 stk saften av 1 lime
- 1 ss chilisaus
- 1 ss honning
- 1 ss nøytral olje
- 1 klump (liten) revet ingefær
Denne mangosalaten lager du raskt og passer godt til både fisk og kylling. Dressingen til salaten bruker jeg også på fisken. Her får du et deilig måltid som er enkelt og lage og smaker veldig godt! Prøv min asiatiske mangosalat med laks.
Denne retten er veldig enkel og rask å lage. Start med å skylle alle grønnsakene og salaten godt og få av vannet. Her kan du bruke et kjøkkenhåndkle eller salatslynge.
Kutt alt opp i biter og legg i en bolle.
Bland sammen dressingen og rør godt. Dette kan gjerne gjøres tidligere på dagen så smakene setter seg litt, men fungerer og røre sammen rett før du skal lage maten også.
Hell 2/3 deler av dressingen over salaten og bland godt sammen. Finn frem fisken og legg på et brett. Jeg synes resultatet blir best hvis du damper fisken. På min Siemens ovn stiller jeg inn på damping av fiskefilet og antall gram og ovnen ordner resten.
Hvis du ikke har dampovn fungerer det også veldig bra og steke den. Før du skal dampe eller steke fisken smører du inn resten av dressingen på fisken. Sett i ovnen og vent til den er ferdig.
Salmalaks er av sushikvalitet og trenger på ingen måte å være gjennomstekt eller dampet. Så det er bedre å gi den litt mindre varme enn for mye.
Server den varme deilige fisken sammen med salaten og legg gjerne med noen limebåter hvis noen ønsker litt ekstra syre på fisken. Strø over sesamfrø rett før servering. En deilig, rask og sunn middag! Lykke til