Deilig fiskesuppe - Klassisk oppskrift med torsk, reker og blåskjell!
Nå som varmen begynner å komme er det ikke mye som smaker bedre enn en god fiskesuppe servert sammen med litt nystekt brød og et glass hvitvin. Denne suppa kan du servere som en forrett eller hovedrett.
Ingredienser
- 600 gr torskeloin
- 600 gr ferske reker
- 1 pose blåskjell
- 5 stk sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- 2 dl hvitvin
- 100 gr smør
- 3 stk gulrot
- 1 stk fenikkel
- 3,5 dl kremfløte
- chiliflak
- fersk dill og persille
- salt og pepper
Hele nøkkelen for å få en veldig god fiskesuppe er å lage den gode kraften, finne gode råvarer og lage retten med kjærlighet. Jeg skal her vise det stegvis hvordan du lager en fantastisk fiskesuppe. Dette er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Jeg elsker kombinasjonen av kraft fra blåskjell og skalldyr. Når denne kraften kombineres med fløte, smør, grønnsaker og fisk blir dette et virkelig flott måltid.
Steg 1
Jeg liker å starte med skalldyrskraften. Kjøp ferske reker det gir kraften en mye bedre smak.
Steg 2
Start med å skrelle rekene og spar på skallet og hodene. Legg de pillede rekene i en bolle, ta på plastfolie og sett i kjøleskap frem til servering.
Steg 3
Finn frem en kjele og hell i litt nøytral olje. Varm opp og tilsett 1 ts med chiliflak. Når oljen er skikkelig varm tilsetter du rekeskallet. Rør godt rundt og stek i noen minutter.
Steg 4
Hell på iskaldt vann. Når vannet koker opp igjen skrur du ned varmen og lar kraften småputre i 40 minutter.
Steg 5
Nå kan du starte med kraften fra blåskjellene. Finn frem en stor kjele som du skal lage selve suppen i.
Det er viktig at du har et lokk som passer til denne kjelen. Legg smøret i kjelen og la det smelte. Finhakk sjalottløk og hvitløk.
Tilsett i smøret og la steke seg blankt. Rens blåskjellene og pass på at det ikke er noen skader på noen av de. Jeg gjør dette i kaldt vann. Hvis noen av skjellene er skadet eller du er litt i tvil om de er bra. Kast dem. Skru opp varmen på kjelen, hell i blåskjellene og rør godt rundt.
Hell på hvitvinen og sett på lokket. Rist litt på kjelen av og til. La dampe/koke i 2-3 minutter til alle skjellene har åpnet seg. Fisk ut alle blåskjellene fra gryta og legg i en bolle. Sil av skallet og hell skalldyrskraften sammen med blåskjellkraften.
Steg 6
La småputre til suppa begynner å tykne litt. Nå kan du skru av varmen til det er ca 25 minutter til du ønsker å servere suppen. Kutt fennikel og gulrot i tynne strimler.
Steg 7
Tilsett i suppa når det er ca 25 minutter igjen til servering. La suppa småputre. Finhakk litt dill og legg i suppa. (spar litt til pynten) Skvis i sitronsaft og smak til med salt og pepper. Skjær opp torsken i passende biter. Legg torsken i suppa når det er 5 minutter til servering. Da blir torsken helt perfekt trukket. Rett før servering legger du i blåskjellene og rekene.
Steg 8
Hell i pene skåler og pynt med litt fersk dill og finhakket persille. Server gjerne et godt brød ved siden av og et godt glass hvitvin. Nå kan du sette deg ned og kose deg med en fantastisk suppe! Lykke til.