![](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f50093e219fb3c73d8111f39ec28ba04 700w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=40927af7ef8050eea6a82782c0fa795a 800w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=c0e2913e2fffee08079e5a747a567eb8 900w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=c61a5ce6522890c317d5e407dd3689f1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c35b5b78601d7d069d62c7b521c89c30 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=eb9ce9e80e540dd057e53beb2494392d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d1dedd6a23446b584cd62df396ae974d 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=2b0a17945ef5f50f8d220bcb5d35709b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fa73f27b51d85045496033c98768b4ce 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=92e646a1a18f049e55ac20bf9ed1f526 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4b0a051c99cd94154950da0ec3a27143 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a655c6263c62af1a2b8f302c4c67c579 1800w)
Fillegris / Pulled Pork - Med tid blir denne billige råvaren fantastisk!
Fillegris er det norske navnet på Pulled Pork. Om navnet er helt riktig vet jeg ikke, men jeg liker det veldig godt.
Ingredienser
Fillegris
- 5 kg svinenakke
- 3 dl appelsinjuice
- 1 dl soya saus
- 1 dl eplecider edikk
- 1 dl brunt sukker
- kryddermiks
Kryddermiks
- 3 ss røkt paprika
- 3 ss cayennepepper
- 2 ss salt
- 2 ss sukker
- 1 ss spisscummin
Fillegris ble veldig populært for ca 2 år siden og det er ikke uten grunn. Denne retten er utrolig smakfull og kan brukes i mange retter. Fillegris passer perfekt i mellom to hamburgerbrød sammen med en god BBQ saus, sammen med grilltibehøret, i en salat osv. Bruk fantasien og bruk Fillegris i mange forskjellige retter. Fillegris lages av Svinenakke som er en billig råvare. Det tar lang tid, men er veldig lite jobb! Her er min oppskrift på Fillegris.
Steg 1
Start med å ta ut svinenakken og legg i en dyp form. Så kan du lage kryddermiksen.
![Fillegris 6](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a65dfb4f9646bf00e96ac526b37e288c)
Steg 2
Ta alle ingrediensene til kryddermiksen i en bolle og bland dem godt.
![Fillegris 5](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b37d24c18eb2a5b5bf84ca9b2f94bfea)
Steg 3
Gni inn kjøttet godt med krydderet, pass på at alt er dekt med krydder.
![Fillegris 3](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c85cb070f867ad711a1acbabf24a902c)
Steg 4
Hell alle de våte ingrediensene i en bolle, rør godt og hell i bunn av formen. Dette er for at det skal være fuktighet i ovnen og blir til "sausen" til kjøttet når det ferdig. Nå er egentlig det meste av jobben gjort.
![Fillegris 4](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=797139f2aefea5fc296a12424ecafac7)
Steg 5
Sett ovnen på 100 grader og sett inn formen. Etter 6-7 timer setter jeg temperaturen til 90 grader. Totalt sett skal kjøttet stå i ovnen 18 timer. Det gjør ikke noe om den står litt kortere eller lenger. Snu kjøttet et par ganger i løpet av steketiden.
![Fillegris 2](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14a69c3be18117522e1c7fc1868478c1)
Steg 6
Etter ca 18 timer i ovn er Fillegrisen klar. Ta formen ut av ovnen og finn frem to gafler. Nå er kjøttet så mørt at du kan rive det i filler :-) Når du river opp kjøttet blander du det med den gode sausen som har dannet seg i bunn av formen.
![Fillegris 1](https://gladkokken.imgix.net/Fillegris-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6662de0b726cac21f9d95da6a5f50251)
Steg 7
Da får du et ekstremt saftig og mørt resultat. Min favoritt er sammen med hjemmelaget coleslow og BBQ saus. Lykke til