Frokostbrød med spelt - en god start på dagen!

Når du kjenner lukten av nystekt bakst før frokost så vet du at det blir en god start på dagen.

Ingredienser

stk frokostbrød
  • 3 dl H-melk
  • 350 gram siktet speltmel
  • 70 gram sammalt speltmel
  • 0,5 pakke fersk gjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ss honning
  • 1 ss god olivenolje
Ingredienser

I helgene pleier vi alltid å spise frokost sammen. Vi står ikke opp tidlig, men jeg pleier å stå opp litt før de andre og gjøre i stand til frokost. Å spise en god og lang frokost sammen når det er fridag synes jeg er utrolig hyggelig. Nyte en lengre frokost og prate sammen. Kona mi tåler ikke hvetemel så godt og derfor lager jeg mer og mer mat med speltmel. Disse frokostbrødene er veldig gode! Jeg tar i både god olivenolje og honning for ekstra god smak.

Steg 1

Start med å varme opp melken til ca 37 grader og hell i en bolle. I den lunka melken tilsetter jeg gjæren og rører til gjæren har oppløst seg. Tilsett deretter honning, salt, kardemomme og olivenolje og rør godt rundt.

Dsc 0546

Steg 2

Mål opp siktet speltmel og sammalt speltmel og bland sammen. Tilsett i melkeblandingen litt og litt. Rør godt rundt med en sleiv. Når du har fått en fin konsistens på deigen tar jeg den ut av bollen og legger den på et et kjøkkenbenken. Strø på litt ekstra mel og kna deigen i 1-2 minutter. Det fine med speltmel er at du skal ikke elte den så godt. Dette gjør å bake med speltmel enda enklere og raskere.

Dsc 0547

Steg 3

Legg deigen tilbake i bakebollen og dekk til med plast. La deigen heve i ca 30- 45 minutter.

Dsc 0549

Steg 4

Deigen har doblet seg i størrelse når den har hevet. Legg deigen på en ren kjøkkenbenk og del deigen opp i 9 omtrent like store biter.

Dsc 0551

Steg 5

Rull hver deigbit til en bolle og legg over på et stekebrett med bakepapir. Press de litt flatere på bakepapiret. Nå skal frokostbrødene få heve en gang til før steking. Dekk til med plast og sett på et lunt sted. Jeg har hevefunskjon i ovnen og lar de står der i 30 minutter.

Dsc 0554

Steg 6

Pensle bollene med egg og strø over sesamfrø. Jeg strør over litt mel for et litt rustikk og finere utseende når de er ferdig stekt.

Dsc 0559

Steg 7

Stek på 220 grader varmluft i mellom 10-14 minutter. La kjøle seg i noen minutter før servering.

Dsc 0561

Nå kan du nyte deilige frokostbrød laget av spelt. Skjær opp og fyll på med dine favorittpålegg. Nytes sammen med familien, en nytrukket kopp kaffe og gode samtaler. Lykke til.

Dsc 0571