![](https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8d904b01108409df8e54304567df8e47 700w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a0bc5b4f8cdb127255063cceae2b722c 800w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=40be29ac65fb9ffea183a0237782ce8e 900w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=478517c356395d15da98c5302d2a74d7 1000w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3eebbd574b76199dbbc69ab8ef55a8d8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=dadb01665396ef89c08f47481bb3cc1b 1200w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=b94d6b38ecca603bf84b7c8c36bacb15 1300w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=13152d5d5d95c9ff30ab4f6f8fbc270b 1400w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5a51fd174dbda2e03a083718b282c802 1500w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=cb1211063e3062e96adc5dbe4aa85b05 1600w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=efe7bec9b46cbfa95626977b295b8f4b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/ribbesaus.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=338c0c18ca836e7e5845f06d0e65bd09 1800w)
Gladkokkens ribbesaus - epler, krydder og god kraft
En god saus er viktig for å gjøre et måltid komplett.
Ingredienser
Ribbesaus
- 7 dl ribbekraft (fra formen)
- 3 dl krydret eplejuice
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smør
- 1 ss ribbefett
- salt og pepper
Krydret Eplejuice
- 4 dl eplejuice
- 0,5 dl soyasaus
- 1 stk eple
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk laurbærblader
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss sennepsfrø
- 2 stk grønne kardemommefrø
- 2 stk stjerneanis
Oppskrift med MATKURS!! Se hele videoen av hvordan jeg lager sausen nederst i oppskriften. Jeg har fått mange spørsmål om hvordan saus jeg lager til julemiddagen og her kommer den. For meg er det viktig med gode smaker. Hvis du har laget ribba med min metode vil du sitte igjen med en fantastisk kraft. Jeg synes at ribbemåltidet er såpass fett at det trengs litt godt med syrlighet i sausen. For å få frem denne blander jeg kraften sammen med en deilig krydret eplekraft. Eple og ribbe er en utmerket kombinasjon og denne sausen har masse gode smaker av jul.