Gladkokkens ribbesaus - epler, krydder og god kraft
En god saus er viktig for å gjøre et måltid komplett.
Ingredienser
Ribbesaus
- 7 dl ribbekraft (fra formen)
- 3 dl krydret eplejuice
- 3 ss hvetemel
- 3 ss smør
- 1 ss ribbefett
- salt og pepper
Krydret Eplejuice
- 4 dl eplejuice
- 0,5 dl soyasaus
- 1 stk eple
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk laurbærblader
- 1 ss hel sort pepper
- 1 ss sennepsfrø
- 2 stk grønne kardemommefrø
- 2 stk stjerneanis
Oppskrift med MATKURS!! Se hele videoen av hvordan jeg lager sausen nederst i oppskriften. Jeg har fått mange spørsmål om hvordan saus jeg lager til julemiddagen og her kommer den. For meg er det viktig med gode smaker. Hvis du har laget ribba med min metode vil du sitte igjen med en fantastisk kraft. Jeg synes at ribbemåltidet er såpass fett at det trengs litt godt med syrlighet i sausen. For å få frem denne blander jeg kraften sammen med en deilig krydret eplekraft. Eple og ribbe er en utmerket kombinasjon og denne sausen har masse gode smaker av jul.