Hjemmelagde kjøttboller - Fyll opp fryseren!

Alle er glad i gode kjøttboller. Dette er en god oppskrift på krydrede kjøttboller. 

Ingredienser

4 porsjoner = 70 stk kjøttboller
  • 1 kg kjøttdeig
  • 3 stk sjalotløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 2,5 dl griljermel
  • 1 stk egg
  • 1 dl nøytral olje
  • 3 ts salt
  • 1 ss oregano
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss røkt paprika
Ingredienser

Kjøttboller passer perfekt til pasta, som grillspyd, på pizza, i supper og mange flere retter. Derfor er dette en smart råvare å lage opp i større porsjoner og fryse ned. Da kan du på rask tid trylle frem deilige middager i lang tid fremover.

Steg 1

Når jeg lager farseprodukter som kjøttboller er det viktig at alle råvarene er kalde. Dette gir deg en bedre konsistens. Jeg starter med å fylle en stor bolle med kjøttdeig og starter med å tilsette saltet og krydderne. Bland godt sammen (gjerne med hendene) til kjøttet har fått en litt klissete konsistens.

Dsc 0218 2

Steg 2

Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og stek myk og blank i nøytral olje.

 

Dsc 0217 3

Steg 3

Kjøl ned. Etter du har fått blandet krydderne godt inn i kjøttet tilsetter jeg egg og griljermel.

Dsc 0220 2

Steg 4

Bland videre sammen og avslutt med løkblandingen du har stekt.

 

Dsc 0221 3

Steg 5

Bland til kjøttet har fått en jevn og litt klissete konsistens. Jeg bruker som regel hendene når jeg gjør dette, men det fungerer også utmerket å bruke eltekroken i en kjøkkenmaskin,

Dsc 0227

Steg 6

Legg ut plastfolie på benken og begynn å rulle små runde kjøttboller. Jeg gjør meg ferdig med dette før jeg begynner stekingen.

Dsc 0236 2

Steg 7

Hell godt med nøytral olje i en eller flere stekepanner og stek kjøttbollene til de har fått en gylden og fin farge. Jeg steker på medium varme. Legg de stekte kjøttbollene over i en form eller bolle.

 

Dsc 0239 3

Spar på oljen du steker i for den har fått masse deilig smak og passer ypperlig i en tomatsaus. Jeg pleier å lage en middag med kjøttboller når jeg først gjør denne jobben, men resten fryser jeg ned i passende porsjoner. Å ha hjemmelagde kjøttboller i fryseren gjør at du kan lage mange gode middager veldig enkelt senere. Lykke til.

 

Dsc 0246 1