Alle er glad i gode kjøttboller. Dette er en god oppskrift på krydrede kjøttboller.
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig
- 3 stk sjalotløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 2,5 dl griljermel
- 1 stk egg
- 1 dl nøytral olje
- 3 ts salt
- 1 ss oregano
- 1 ts cayennepepper
- 1 ss røkt paprika
Kjøttboller passer perfekt til pasta, som grillspyd, på pizza, i supper og mange flere retter. Derfor er dette en smart råvare å lage opp i større porsjoner og fryse ned. Da kan du på rask tid trylle frem deilige middager i lang tid fremover.
Steg 1
Når jeg lager farseprodukter som kjøttboller er det viktig at alle råvarene er kalde. Dette gir deg en bedre konsistens. Jeg starter med å fylle en stor bolle med kjøttdeig og starter med å tilsette saltet og krydderne. Bland godt sammen (gjerne med hendene) til kjøttet har fått en litt klissete konsistens.
![Dsc 0218 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0218-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21c97491e78a68035953672cfe03f18b)
Steg 2
Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og stek myk og blank i nøytral olje.
![Dsc 0217 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0217-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e2ce4feceae52f61308891fa4511922)
Steg 3
Kjøl ned. Etter du har fått blandet krydderne godt inn i kjøttet tilsetter jeg egg og griljermel.
![Dsc 0220 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0220-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ea49e046be5b175da7349057732be43d)
Steg 4
Bland videre sammen og avslutt med løkblandingen du har stekt.
![Dsc 0221 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0221-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=06e66dbd2818c4e6afb1648cb0ccd8c5)
Steg 5
Bland til kjøttet har fått en jevn og litt klissete konsistens. Jeg bruker som regel hendene når jeg gjør dette, men det fungerer også utmerket å bruke eltekroken i en kjøkkenmaskin,
![Dsc 0227](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0227.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8c03aa892daa158e0b030a4312c25eb7)
Steg 6
Legg ut plastfolie på benken og begynn å rulle små runde kjøttboller. Jeg gjør meg ferdig med dette før jeg begynner stekingen.
![Dsc 0236 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0236-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0b22b63d567ac3b55ca85a54394692f5)
Steg 7
Hell godt med nøytral olje i en eller flere stekepanner og stek kjøttbollene til de har fått en gylden og fin farge. Jeg steker på medium varme. Legg de stekte kjøttbollene over i en form eller bolle.
![Dsc 0239 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0239-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14d31a494b32c98c8709723bb37bd126)
Spar på oljen du steker i for den har fått masse deilig smak og passer ypperlig i en tomatsaus. Jeg pleier å lage en middag med kjøttboller når jeg først gjør denne jobben, men resten fryser jeg ned i passende porsjoner. Å ha hjemmelagde kjøttboller i fryseren gjør at du kan lage mange gode middager veldig enkelt senere. Lykke til.
![Dsc 0246 1](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0246-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b522cd9ac31988537389936f8756868e)