Alle er glad i gode kjøttboller. Dette er en god oppskrift på krydrede kjøttboller.
Ingredienser
- 1 kg kjøttdeig
- 3 stk sjalotløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili
- 2,5 dl griljermel
- 1 stk egg
- 1 dl nøytral olje
- 3 ts salt
- 1 ss oregano
- 1 ts cayennepepper
- 1 ss røkt paprika
Kjøttboller passer perfekt til pasta, som grillspyd, på pizza, i supper og mange flere retter. Derfor er dette en smart råvare å lage opp i større porsjoner og fryse ned. Da kan du på rask tid trylle frem deilige middager i lang tid fremover.
Steg 1
Når jeg lager farseprodukter som kjøttboller er det viktig at alle råvarene er kalde. Dette gir deg en bedre konsistens. Jeg starter med å fylle en stor bolle med kjøttdeig og starter med å tilsette saltet og krydderne. Bland godt sammen (gjerne med hendene) til kjøttet har fått en litt klissete konsistens.
Steg 2
Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og stek myk og blank i nøytral olje.
Steg 3
Kjøl ned. Etter du har fått blandet krydderne godt inn i kjøttet tilsetter jeg egg og griljermel.
Steg 4
Bland videre sammen og avslutt med løkblandingen du har stekt.
Steg 5
Bland til kjøttet har fått en jevn og litt klissete konsistens. Jeg bruker som regel hendene når jeg gjør dette, men det fungerer også utmerket å bruke eltekroken i en kjøkkenmaskin,
Steg 6
Legg ut plastfolie på benken og begynn å rulle små runde kjøttboller. Jeg gjør meg ferdig med dette før jeg begynner stekingen.
Steg 7
Hell godt med nøytral olje i en eller flere stekepanner og stek kjøttbollene til de har fått en gylden og fin farge. Jeg steker på medium varme. Legg de stekte kjøttbollene over i en form eller bolle.
Spar på oljen du steker i for den har fått masse deilig smak og passer ypperlig i en tomatsaus. Jeg pleier å lage en middag med kjøttboller når jeg først gjør denne jobben, men resten fryser jeg ned i passende porsjoner. Å ha hjemmelagde kjøttboller i fryseren gjør at du kan lage mange gode middager veldig enkelt senere. Lykke til.