![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=27ac639cb0ab24841306f46393a35762 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=11b22df7706282a99b985f4a73a41515 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9c75f8e66eee4e6f365f2bd08ec1aeb8 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=1f2254072671c9419afc5b9b0ea058b8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=cdc7de105bb23688f6d267a5e6a56bba 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=859060ca752e248e09c5aa6214794599 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=7367d71b5e48f880589dade320bd64ac 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=2e2b2808da3a521437333038e69c25e6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=cf142406925d1f68f0b75eed41f8663b 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a203ebb3beb3ac357e3ebd4b3c728fc5 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=88b92920802dc9690465700c088fef30 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=13b9773c73e56e3ee984f5e09cdcdd25 1800w)
Hverdags Focaccia med speltmel - Enkelt og veldig godt.
Denne oppskriften er utrolig enkel, men resultatet blir supert hver gang!
Ingredienser
- 500 gram siktet speltmel
- 0,5 pakke gjær
- 5 dl vann (romtemperert)
- 10 gram salt
- 1 ts sukker
- god olivenolje til topp og bunn
- litt flaksalt.
Denne focaciaen lager jeg ofte. Passer ypperlig ved siden av en suppe til middag eller til lunsj og matpakke. Denne kan også lages med hvetemel, men jeg har en her hjemme som ikke tåler hvete og da blir ofte løsningen spelt. Speltmel er sunnere enn hvetemel, men oppfører seg litt annerledes når du bruker det.
Steg 1
Start med å veie opp de tørre ingrediensene. Så blander jeg og heller melblandingen med salt, sukker og gjær i en bolle.
![Dsc 0508 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0508-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d09228974035c1df5c1d2003c700b583)
![Dsc 0511 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0511-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ffd7d44d010ca2007bb70432156e7f59)
Steg 2
Hell i lunket vann og bland sammen et par minutter til du har en navn røre. Dette skal ikke ha konsistensen til en deig, men være som en tykk røre.
![Dsc 0514 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0514-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=722f84a1474d0d3daf609f6073096bd1)
![Dsc 0517](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0517.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d0f0b67f82c01da911b02df3375ef971)
Steg 3
Dekk til bollen med plast og la heve i 45 minutter. Skru på ovnen på 250 grader varmluft så den er klar til deigen er ferdig hevet.
Steg 4
Finn frem en form. I denne oppskriften bruker jeg en form som er en halv langpanne. Så du kan også doble oppskriften å bruke en langpanne. Legg bakepapir i bunnen av formen. Husk å ta litt olivenolje på bunnen og strø over litt godt salt. Dette gjør at bunnen blir mye bedre når den er ferdig stekt. Ta litt olivenolje på toppen også. Avslutt med å strø litt godt flaksalt på toppen også.
![Dsc 0522 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0522-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=762f820885951e1a0c114c024737c029)
![Dsc 0525 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0525-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=86442dcbe47afe80d634bf1e17d8074d)
Steg 5
La den steke midt i ovnen på 250 grader varmluft i 24-25 minutter. Når brødet kommer ut av ovnen ta det ut av formen og la hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.
![Dsc 0552](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0552.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=551451046d812f8be26433fee94b41aa)
Steg 6
Nå er hverdagsfocacciaen klar for å nytes. Denne kan også fryses ned og tines ved en senere anledning. Brødet blir veldig luftig og spenstig med en god stekeskorpe. Lykke til.
![Dsc 0559 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0559-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2126948caecff9c952b3ed18986ea76b)