Hverdags Focaccia med speltmel - Enkelt og veldig godt.

Denne oppskriften er utrolig enkel, men resultatet blir supert hver gang!

Ingredienser

Halv langpanne
  • 500 gram siktet speltmel
  • 0,5 pakke gjær
  • 5 dl vann (romtemperert)
  • 10 gram salt
  • 1 ts sukker
  • god olivenolje til topp og bunn
  • litt flaksalt.
Ingredienser

Denne focaciaen lager jeg ofte. Passer ypperlig ved siden av en suppe til middag eller til lunsj og matpakke. Denne kan også lages med hvetemel, men jeg har en her hjemme som ikke tåler hvete og da blir ofte løsningen spelt. Speltmel er sunnere enn hvetemel, men oppfører seg litt annerledes når du bruker det.

Steg 1

Start med å veie opp de tørre ingrediensene. Så blander jeg og heller melblandingen med salt, sukker og gjær i en bolle.

Dsc 0508 4
Dsc 0511 4

Steg 2

Hell i lunket vann og bland sammen et par minutter til du har en navn røre. Dette skal ikke ha konsistensen til en deig, men være som en tykk røre.

Dsc 0514 3
Dsc 0517

Steg 3

Dekk til bollen med plast og la heve i 45 minutter. Skru på ovnen på 250 grader varmluft så den er klar til deigen er ferdig hevet.

Steg 4

Finn frem en form. I denne oppskriften bruker jeg en form som er en halv langpanne. Så du kan også doble oppskriften å bruke en langpanne. Legg bakepapir i bunnen av formen. Husk å ta litt olivenolje på bunnen og strø over litt godt salt. Dette gjør at bunnen blir mye bedre når den er ferdig stekt. Ta litt olivenolje på toppen også. Avslutt med å strø litt godt flaksalt på toppen også.

Dsc 0522 3
Dsc 0525 3

Steg 5

La den steke midt i ovnen på 250 grader varmluft i 24-25 minutter. Når brødet kommer ut av ovnen ta det ut av formen og la hvile i 15 minutter før du skjærer det opp.

Dsc 0552

Steg 6

Nå er hverdagsfocacciaen klar for å nytes. Denne kan også fryses ned og tines ved en senere anledning. Brødet blir veldig luftig og spenstig med en god stekeskorpe. Lykke til.

Dsc 0559 3