Kjøttboller i krydret hvit saus - enkel og barnevennlig hverdagsmat
Jeg har laget "hurtig" kjøttboller siden dette er en hverdagsrett. Du får allikevel mye bedre kjøttboller når du gjør det selv. Kjøttbollene serveres sammen med en deilig krydret hvitsaus med løk og hvitløk.
Ingredienser
Kjøttboller
- 500 gr kjøttdeig av svin
- 500 gr kjøttdeig av storfe
- 1 stk egg
- 3 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts hvitløkspulver
- 1 ts chilipulver (valgfritt)
- 1 ss røkt paprikapulver
- 1 ss løkpulver
Hvit saus
- 1 stk løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 7 dl melk
- 1 ss dijonsennep
- 1 ts malt muskat
- salt og pepper
Til denne oppskriften serverte jeg ris og kokte gulrøtter. Resultatet ble veldig bra og barna elsket den. Jeg leverte litt mat til naboene også. Så retten ble veldig godt mottatt av barn fra 1-12 år. Så har du ikke prøvde dette før er det bare å prøve.
Steg 1
Start med å lage kjøttbollene. Jeg finner frem en stor bolle og heller i alle råvarene. Bland godt sammen og finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull små kjøttboller og legg rett på brettet.
Steg 2
Det er lønnsomt å ha litt vann på hendene når du lager kjøttboller. Da blir det mindre gris og jobben går fortere. Legg alle kjøttbollene på brettet, hell på litt nøytral olje og sett i en forvarmet ovn på 225 grader. Kjøttbollene skal steke i 15 minutter.
Steg 3
Hvit saus
Start med å finne frem en kjele og tilsett smøret. Når smøret smelter finkutter du løk og hvitløk. Tilsett i kjelen og la koke til løken er helt myk.
Steg 4
Tilsett deretter melet og rør rundt. Spe på med melk og rør ofte så den ikke brenner seg. Tilsett krydderne og la koke i noen minutter så melsmaken forsvinner. Pisk inn litt sennep rett før servering.
Steg 5
Server sammen med kokt ris og grønnsaker. Håper denne retten faller i smak både for store og små. Lykke til!