Limoncello - Hjemmelaget sitronlikør av verdens beste sitroner

En av Italias mest populære likører.

Ingredienser

250 ml flasker
  • 5 stk økologiske sitroner (Amalfi)
  • 7 dl 60% ren sprit
  • 7 dl vann
  • 300 gram sukker
Ingredienser

Denne gule, vakre og gode likøren fra Italia smaker både syrlig og søtt. Den serveres iskald og gjerne som avslutning av et måltid. Den kan nytes alene eller brukes i drinker. I denne oppskriften må du bruke økologiske sitroner og jeg anbefaler på det sterkeste å bruke de herlige Amalfie sitronene når det er sesong for dette. Det er ikke mye jobb å lage Limoncello, men det tar litt tid for at smak og farge skal bli perfekt. Jeg heller tilslutt over på 250 ml flasker med kork og setter på en liten etikett. Disse kan fint lagres i kjøleskap for eget bruk og en herlig vertinnegave hvis du skal på besøk.

Steg 1

Start med å skylle sitronene godt og tørk av med et rent og tørt håndkle.

Limoncello 3

Steg 2

Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær av det ytterste laget på sitronskallet. Du skal kun ha ed det gule og ikke det hvite under. Det hvite laget smaker litt bittert. Legg skallet i en beholder du har lokk til.

Limoncello 2

Steg 3

Hell over spriten, sett på lokket og sett i et mørkt skap. Nå skal spriten trekke til seg farge og smak fra sitronskallet. Skallet skal trekke i sprit i 7 dager. For å gi litt ekstra kjærlighet til denne hjemmelagde likøren rister jeg på glasset 1 gang pr døgn.

Limoncello 5
Limoncello 6

Steg 4

Kok opp vannet og hell over sukker. Kok sammen til sukkeret er helt smeltet. Kjøl ned denne sukkerlaken. Bruk en sil og hell spriten over i en bolle. Så tilsetter jeg kald sukkerlake til den perfekte balanse mellom sødme og syrlighet fra sitronene. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt, men smak gjerne til underveis når du heller over sukkerlaken så du får en Limoncello perfekt for deg!

Limoncello 10
Limoncello 12

Steg 5

Rør godt sammen og hell over på flaskene. Sett på etikett og la stå i kjøleskapet 1 uke før den serveres. Herlig hjemmelaget Limoncello akkurat som de lager det i Italia. Lykke til.

Limoncello 13
Limoncello 9