![](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=2f03ac32c7e9cd8f54ff8325da682e34 700w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=141ec7038c7d8b6694a4f9604c5184c1 800w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=081ddb8405daab927cdf597d14365281 900w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=afef879d7629289c74a347619cc313b2 1000w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=04ce95a2b90b362b160f703ce88f2bd9 1100w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=dd886149d998e133880733dbfe7af779 1200w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2ccef8e3cd0605019031eb113bc6f881 1300w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3e4a83dfed2fdf53a192e84d5cb33d08 1400w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5e7a6bb42ca6aeb60924734d107bcca3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=df965ef681696f748b3967c66d3e8b40 1600w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=35929dc25246049186c12f53ed8818c3 1700w, https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c393c67a168c7b6e0f7f2b92591b84e0 1800w)
Limoncello - Hjemmelaget sitronlikør av verdens beste sitroner
En av Italias mest populære likører.
Ingredienser
- 5 stk økologiske sitroner (Amalfi)
- 7 dl 60% ren sprit
- 7 dl vann
- 300 gram sukker
Denne gule, vakre og gode likøren fra Italia smaker både syrlig og søtt. Den serveres iskald og gjerne som avslutning av et måltid. Den kan nytes alene eller brukes i drinker. I denne oppskriften må du bruke økologiske sitroner og jeg anbefaler på det sterkeste å bruke de herlige Amalfie sitronene når det er sesong for dette. Det er ikke mye jobb å lage Limoncello, men det tar litt tid for at smak og farge skal bli perfekt. Jeg heller tilslutt over på 250 ml flasker med kork og setter på en liten etikett. Disse kan fint lagres i kjøleskap for eget bruk og en herlig vertinnegave hvis du skal på besøk.
Steg 1
Start med å skylle sitronene godt og tørk av med et rent og tørt håndkle.
![Limoncello 3](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cf476ee91a169733f3d3b07122c64b79)
Steg 2
Bruk en skarp kniv eller ostehøvel og skjær av det ytterste laget på sitronskallet. Du skal kun ha ed det gule og ikke det hvite under. Det hvite laget smaker litt bittert. Legg skallet i en beholder du har lokk til.
![Limoncello 2](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d2da31e0d913bb5973f45d5d7ad2e89a)
Steg 3
Hell over spriten, sett på lokket og sett i et mørkt skap. Nå skal spriten trekke til seg farge og smak fra sitronskallet. Skallet skal trekke i sprit i 7 dager. For å gi litt ekstra kjærlighet til denne hjemmelagde likøren rister jeg på glasset 1 gang pr døgn.
![Limoncello 5](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e5881adf056debd3d092e41cd45a534)
![Limoncello 6](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=21e242218582b661300502e5f7ba7722)
Steg 4
Kok opp vannet og hell over sukker. Kok sammen til sukkeret er helt smeltet. Kjøl ned denne sukkerlaken. Bruk en sil og hell spriten over i en bolle. Så tilsetter jeg kald sukkerlake til den perfekte balanse mellom sødme og syrlighet fra sitronene. Denne oppskriften er et godt utgangspunkt, men smak gjerne til underveis når du heller over sukkerlaken så du får en Limoncello perfekt for deg!
![Limoncello 10](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=338b22f02026fe9bf0044beef446e5dd)
![Limoncello 12](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9ceddc968857a183d155285d8a20c0b7)
Steg 5
Rør godt sammen og hell over på flaskene. Sett på etikett og la stå i kjøleskapet 1 uke før den serveres. Herlig hjemmelaget Limoncello akkurat som de lager det i Italia. Lykke til.
![Limoncello 13](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b288d47f84bdb47f8c99359ac342bd38)
![Limoncello 9](https://gladkokken.imgix.net/limoncello-9_2021-02-19-093549.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=104ade127b09f0a964060c2437ee1c55)