Min beste Italiensk Bolognese - Kjærlighet til god mat!
Denne oppskriften er laget med gode råvarer, god tid og de beste råvarene.
Ingredienser
- 500 gram kvernet høyrygg av okse
- 500 gram kvernet svinenakke
- 200 gram pancetta (Italiensk røkt bacon)
- 2 stk løk
- 4 stk gulrot
- 4 stk stangselleri
- 3 ss tomatpure
- 2 bokser gode hermetiske tomater
- 7 dl oksekraft
- 1 ts sukker
- 2 dl hvitvin
- 4 fedd hvitløk
- salt og pepper
Jeg lager ofte enkle hverdagsvarianter, men denne gangen har jeg laget hva jeg mener er en perfekt Bolognese saus servert med tagliatelle. For å få den beste smaken kreves det nemlig gode råvarer og god tid. Det finnes mange oppskrifter og versjoner av denne retten, men her er hva jeg mener er en veldig autentisk oppskrift. Selv om det tar lang tid er det ikke så mye jobb. Sausen trenger litt tid for å bli helt perfekt. Jeg elsker gode pastaretter og dette er en av de beste. Når jeg først lager denne retten lager jeg en stor porsjon så jeg har til 2-3 middager.
Steg 1
Start med å skrelle å kutte opp grønnsakene. De skal kuttes i små terninger.
Steg 2
Finn frem en stor kjele og tilsett godt med olivenolje. Hell over grønnsakene og stek på medium varme. Grønnsakene skal ikke bli brune, men blanke og myke.
Steg 3
Nå er det på tide å steke opp kjøttet som skal i vår Bolognese. Jeg har brukt svin, okse og pancetta. Det er viktig å kun steke opp litt og litt. Dette gjør at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Stek på høy varme til kjøttet før en gylden farge. Jeg starter med pancetta og deretter okse og avslutter med svinekjøttet.
Steg 4
Tilsett det stekte kjøttet når det er ferdig sammen med grønnsakene og fortsett stekingen.
Steg 5
Når du er ferdig å steke kjøttet tilsetter jeg tomatpure og sukkeret i stekepannen. Stek i 2 minutter før du også heller dette over i kjelen med resten. Avslutt med å helle vinen i stekepanna og kok ut. Da får du med alle de gode smakene som har satt seg fast i stekepannen. Hell også dette over i kjelen.
Steg 6
Hell nå oksekraften over i kjelen sammen med tomatene.
Steg 7
Kok opp alt innholdet i kjelen og skru ned til lav varme. Bolognesen skal stå å putre i 2,5 - 4 timer. Jo lengre denne koker jo bedre blir den. Smak til med salt og pepper.
Steg 8
Server sammen med god pasta og godt med parmesan. Dette er også en perfekt saus til å lage Lasagne. Lykke til.