![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=cb1b0c444ed80d1898d667b499fcd680 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=d84c04d25b210af9ce5f6fa817717d6d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d5813e4285e452598c92db03a2c222fa 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=cb8869cc08283338d477f88a809a4e74 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=622be5e95c4c8040a55dcc5618a8c998 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=b684b3d17c46612512b4a6677742a3ad 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4590925eced32915ca34121956d08620 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=97a8f97ca7fd16efd8cd7a980d58e67c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3feaf0c90b81742fb91c7c98ebe74391 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=369ff3819acf9d54bb5c1e5ef5119f13 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=4196005d0d13003137e11b2e9f9bd93e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=743a3c154ceab905cc072a80a50ec7e1 1800w)
Smashburger - American Diner trenden gir deg gode burgere på veldig kort tid!
Smachburger = Knuste burgere
Ingredienser
Smashburger
- 400 gram kjøttdeig
- salt og pepper
- smør til steking
Tilbehør
- 2 stk hamburgerbrød
- 4 stk salatblader
- 4 stk tomatskiver
- 2 ss hamburgerdressing (helst hjemmelaget)
- 2 stk ringer av rødløk
Smachburger er utrolig raskt og enkelt å lage. Denne retten er populær middag på Amerikanske Dinere og det er ikke uten grunn. De sprø tynne burgerne med ost i mellom smaker rett og slett utrolig bra. At det i tillegg ikke krever noe jobb gjør dette til de perfekte hverdagsburgerne.
Steg 1
Ta kjøttdeigen (minimum 15% fett) ut av pakken. Del den forsiktig i 4 like deler. Form disse forsiktig til store kjøttboller. Det er viktig at du ikke klemmer de sammen, for de små luftlommene er med å skaper den gode smaken og skorper. Krydrene bollene godt med salt og pepper.
![Dsc 0716 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0716-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e20039e12ec1960e49f9d4e57b5cd77)
![Dsc 0718](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0718.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4a8cc32d9687675a203b348ae9f1563f)
Steg 2
Stek hamburgerbrødene i en tørr panne først så de får en fin stekeskorpe. Dette er viktig for å få en best mulig burger. Dette skaper en skorpe som gjør at dressingen ikke renner ned i burgerbrødet og gjør det mykt.
![Dsc 0720 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0720-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=29aebbcf280ad9f33e5edc3738f0c01e)
Steg 3
Bruk høy varme i pannen og ha i litt smør. Legg "kjøttbollene" i panne med avstand til hverandre. Nå kommer grunnen til at disse heter Smashburger! Bruk en stekespade uten hull eller noe annet hardt til å knuse burgeren til den blir ca 0,5 cm tykk. Ikke rør burgeren etter den er knust.
![Dsc 0723](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0723.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=977fac7d5cd8a7e04242ac818100e835)
![Dsc 0724 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0724-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=453c2a7807f75eccaff2b1a7173a6cbd)
![Dsc 0725 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0725-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=850d0426834ebffbb999f440187f8d8f)
Steg 4
Stek i 1-2 minutter til du ser kanten begynner å få en fin stekeskorpe og det pipler litt kjøttsaft på oversiden av burgeren. Snu raskt og legg på en osteskive. Stek i 1 minutt til på andre siden og legg en burger oppå den andre. Nå er smashburgeren klar.
![Dsc 0729 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0729-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=63e618573e6f7fb1027ab79078f14268)
![Dsc 0731](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0731.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=781242bb54a3fb345f57cd97ac8556f5)
Steg 5
Start med hambugerbunnen og legg på godt med hamburgerdressing. Her er opskrift til min hjemmelagde hamburgerdressing Gladkokkens hamburgerdressing - Hjemmelaget er alltid best! Legg på salat, tomat og rødløk. Legg på den doble smashburgeren. Smør litt dressing på hamburgerlokket og legg på toppen. Nyt en deilig American Diner style Smashburger! Lykke til.
![Dsc 0741 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0741-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=37a33a88ca85b69c0c554f8c73a0af62)