Smashburger - American Diner trenden gir deg gode burgere på veldig kort tid!
Smachburger = Knuste burgere
Ingredienser
Smashburger
- 400 gram kjøttdeig
- salt og pepper
- smør til steking
Tilbehør
- 2 stk hamburgerbrød
- 4 stk salatblader
- 4 stk tomatskiver
- 2 ss hamburgerdressing (helst hjemmelaget)
- 2 stk ringer av rødløk
Smachburger er utrolig raskt og enkelt å lage. Denne retten er populær middag på Amerikanske Dinere og det er ikke uten grunn. De sprø tynne burgerne med ost i mellom smaker rett og slett utrolig bra. At det i tillegg ikke krever noe jobb gjør dette til de perfekte hverdagsburgerne.
Steg 1
Ta kjøttdeigen (minimum 15% fett) ut av pakken. Del den forsiktig i 4 like deler. Form disse forsiktig til store kjøttboller. Det er viktig at du ikke klemmer de sammen, for de små luftlommene er med å skaper den gode smaken og skorper. Krydrene bollene godt med salt og pepper.
Steg 2
Stek hamburgerbrødene i en tørr panne først så de får en fin stekeskorpe. Dette er viktig for å få en best mulig burger. Dette skaper en skorpe som gjør at dressingen ikke renner ned i burgerbrødet og gjør det mykt.
Steg 3
Bruk høy varme i pannen og ha i litt smør. Legg "kjøttbollene" i panne med avstand til hverandre. Nå kommer grunnen til at disse heter Smashburger! Bruk en stekespade uten hull eller noe annet hardt til å knuse burgeren til den blir ca 0,5 cm tykk. Ikke rør burgeren etter den er knust.
Steg 4
Stek i 1-2 minutter til du ser kanten begynner å få en fin stekeskorpe og det pipler litt kjøttsaft på oversiden av burgeren. Snu raskt og legg på en osteskive. Stek i 1 minutt til på andre siden og legg en burger oppå den andre. Nå er smashburgeren klar.
Steg 5
Start med hambugerbunnen og legg på godt med hamburgerdressing. Her er opskrift til min hjemmelagde hamburgerdressing Gladkokkens hamburgerdressing - Hjemmelaget er alltid best! Legg på salat, tomat og rødløk. Legg på den doble smashburgeren. Smør litt dressing på hamburgerlokket og legg på toppen. Nyt en deilig American Diner style Smashburger! Lykke til.