Tomat og mozzarella smørbrød - Smak av Italia!

En sommerlig frisk lunsj som er enkelt og lage og smaker helt fortreffelig!

Ingredienser

porsjoner

Tomat og Mozarello smørbrød

  • 2 skiver landbrød /surdeigsbrød
  • 2 stk tomater
  • 2 klumper fersk mozarella
  • 2 ss hjemmelaget pesto
  • basilikum til pynt
  • noen ristede pinjekjerner
  • olivenolje
  • salt og pepper

Hjemmelaget pesto

  • 1 potte fersk basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 dl revet parmesan
  • 2 ss god olivenolje
  • 2 dl solsikkeolje
  • salt og pepper
  • litt sitronsaft
Ingredienser

Dette er smakene av Italia. Når du lager retter som dette med få ingredienser og hvor råvarene skal være stjernen i retten er det alltid smart å jakte så gode råvarer som mulig. Kjøp mozzarella og tomater av best mulig kvalitet.

Steg 1

Ta en brødskive eller to og stek i tørr panne til det får en gylden farge. Ta ut brødskivene og gni på fersk hvitløk og ta på litt god olivenolje, salt og pepper før de får et par minutter til i stekepannen. Da får du et crispy og smakfullt brød.

Steg 2

Legg skivene på en tallerken og smør på godt med hjemmelaget pesto. Se oppskrift og fremgangsmetode for å lage pesto lenger ned i oppskriften. Skjær mozzarello og tomater i pene skiver og legg annen hver som vist på bildet. Avslutt med å til helle over litt olivenolje, litt mer pesto, noen pinjekjerner og pynt med et basilikums blad. Så enkelt og så godt!

Tomat Og Mozarella Front

Steg 3

Nå skal vi lage hjemmelaget pesto. Det letteste er å bruke en blender eller stavmikser, men hvis du har en morter anbefaler jeg på det sterkeste å bruke denne. da får du en litt grovere konsistens og får presset smakene mer ut i pestoen.

Pesto

Steg 4

Start med å steke pinjekjerner i en tørr panne til de får en lett brunet farge. Ha hvitløk, basilikumsbladene og de stekte pinjekjernene i en blender/morter og knus godt sammen. Tilsett litt finrevet parmasan og litt olivenolje. Mos eller kjør jevn med en stavmikser og spe på med solsikkeolje til du får ønsket mengde og konsistens. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Salsa Verde