Tzatziki - Sunn og frisk dressing

Denne dressingen er brukt mye i Hellas og Tyrkia. Den er basert på yoghurt naturell og er derfor en veldig sunn dressing. Passer godt til krydret kjøtt, kylling, grillmat, brød og i salater.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 dl gresk yoghurt
  • 1 stk slangeagurk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk sitron (kun skallet)
  • 1 ts sitronsaft
  • noen dråper god olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg liker Tzatziki fordi den er så enkel å lage og smaker friskt og godt. I perioder hvis jeg skal spise litt sunt blir det ofte tzatsiki til maten. Her har du en enkel og rask oppskrift.

Tzat4

Steg 1

Start med å finne frem en bolle og hell yoghurten i denne. Tilsett deretter hvitløk som er presset, sitronskall, litt salt og pepper og noen dråper med olivenolje.

 

Tzat3

Steg 2

Finn frem et rivejern og riv hele agurken. Som du sikkert vet inneholder agurk mye vann og det skal du ikke ha med i dressingen. Så legg den revne agurken i en sil eller liknende og press godt til det meste av vannet er borte og du sitter igjen med en fast klump med agurk. Legg agurken i bollen sammen med yoghurten.

Tzat2
Tzat1

Steg 3

Rør godt rundt og smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sitron. Ta på plast og sett i kjøleskapet. La den gjerne stå, men du kan spise den med en gang. Den smaker nesten bedre dagen etter så lag gjerne en litt stor porsjon. En deilig frisk og sunn dressing. Lykke til.

Tzatsiki Front