Ertesuppe med steinbit og bacon – deilig og næringsrik suppe

Jeg er veldig glad i supper. Spesielt nå i den litt mørke kalde perioden smaker det fortreffelig med en deilig suppe. I tillegg er det mye næring og  har masse vitaminer og fisk. De salte sprø bitene av bacon topper suppa og gjør dette nesten til et festmåltid. Det fine at denne suppen lager du lett på 20 minutter. Nyt til middag eller unn deg noe godt til kveldsmat en dag.

dsc_0904

Oppskrift:

  • 1 pakke frosne grønne erter
  • 4-5 skiver med bacon
  • 2 store fileter med Steinbitt
  • 1 rød chili
  • 1 sjalottløk
  • 2-3 ss smør
  • 1 liter kyllingkraft /buljong

Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Hell i litt nøytral olje. Hakk opp sjalottløk og chili og tilsett i kjelen.

dsc_0912

Stek til de blir gyldne og hell i kyllingkraften. La kraften småkoke.

DSC_0919.jpg

Finn frem en kjele med vann og kok opp. Når vannet koker heller du på ertene. La koke i ca 5 minutter. Det er viktig å ikke koke for lenge for å beholde den fine fargen. Finn frem en stekepanne og stek bacon til det blir passe sprøtt.

dsc_0917

Legg på tørkepapir så fettet får rent av seg.

dsc_0924

Skjær opp fisken i mindre terninger (passende til å ha på en skje) og stek i baconfettet. Pass på at fisken ikke blir stekt for lenge. Stek i ca 2-3 minutter.

DSC_0921.jpg

Når ertene er ferdig kokt heller du av vannet og tilsetter smøret.

DSC_0926.jpg

kjør glatt med en stavmikser. Kjør også kyllingkraften med stavmikseren så løken og chilien blir nesten borte.

DSC_0927.jpg

Hell nå ertepureen oppi kjelen med kraft og kjør igjen med stavmikseren. Smak til med salt og pepper.

DSC_0928.jpg

Legg fiskebitene i en suppeskål og hell over suppa. Strø over bacon og avslutt med noen gode dråper med olivenolje.

Nå er det på tide å nyte en deilig suppe! Lykke til

dsc_0948

Kommenter