Utrolig godt og masse næring!

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk rød paprika
  • 2 stk søtpaprika
  • 3 stk rød chili
  • 3 stk sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liter kyllingkraft
  • 1 stk chorizo pølse
  • 2 ts rødvinseddik
  • 1 stk lime
  • litt creme fraiche
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette ser fristende ut, lukter deilig og smaker av grillet paprika, chili, hvitløk og sprøstekt Chorizo! Det er enkelt å lage og har masse næring! Den spicy chorizo pølsa gir en deilig smak, fin farge og gir crispy deilige biter i suppa. Server denne med litt rørt Creme Fraiche. Server denne til middag med litt godt brød ved siden eller uten brød som god kveldsmat. Ingen grunn til å kjøpe ferdig poser med suppe. Litt pulver med rare e-stoffer og farge tilsetninger som blandes med vann kan aldri måle seg med en ordentlig suppe!

Paprika Ingrediens

Steg 1

Start med å dele alle paprikaene, chili og søt paprika i to. Fjern steiner og det hvite og plasser dem i en ildfastform med bakepapir i bunn. Hell på litt olivenolje og smør litt utover på paprikaene. Ta på litt salt og pepper og pass på at alle ligger med skallet opp. Sett ovnen på 220 grader varmluft og sett inn formen. Stek til de begynner å bli litt svarte i skallet. Dette tar ca 30-40 minutter. Når paprikaene står i ovnen kutter du opp chorizo pølsen i små biter.

Paprika1

Steg 2

Finn frem en stekepanne og sett på middels varme. Hell i litt olje og stek chorizo til de blir crispy og gode. Finkutt sjalottløk og hvitløk. Når chorizo pølsen er ferdig stekt plukker du de ut med en skje. De gir en veldig deilig olje så bruk denne når du steker løken. Hell på litt vann så du får kokt ut alle de gode smakene i pannen.

Paprika2

Steg 3

Når paprikaene er ferdig grillet tar du de ut og fjerner det meste av skallet. Dette pleier å gå veldig lett når de har stått i ovnen stund. Kutt paprika og chili i grove biter og legg i en kjele sammen med løken og kraften. La koke i 10 minutter til alt er helt mørt.

Paprika3

Steg 4

Når de har kokt seg møre bruker du en stavmikser til å lage til en jevn og glatt suppe. Smak til med salt og eventuelt pepper. Nå er suppen klar og den skal bare pyntes litt før den serveres. Rør i Creme Fraiche og ta en liten skje og lag noen sirkler i suppen. Dette smaker veldig godt og ser veldig fint ut. Ta noen dråper med god olivenolje å hell på suppen. Ta på de sprø chorizo bitene og pynt med en urte hvis du har. Server varm og gjerne med litt godt brød til. Denne suppen smaker utrolig godt å inneholder masse næring og vitaminer.

Paprika4
Paprika Front