Spicy gulrot og ingefærsuppe - en av mine hverdagsfavoritter

Dette er en suppe jeg lager ofte hjemme. Dette er en suppe som er veldig lett å lage og smaker fortreffelig.

Ingredienser

porsjoner
  • 6 stk gulrot
  • 2 stk rød chili
  • 1 stk rød paprika
  • 1 klump ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liter kyllingkraft
  • 3 dl kokosmelk
  • 1 stk lime
  • fersk koriander
  • salt og pepper
Ingredienser

Når jeg lager supper bruker jeg nesten alltid en stavmikser/blender for å jevne suppen med grønnsakene jeg har i. Dette er en super måte å få i seg masse næring og det blir mettende også. Kombinasjonen av gulrot, ingefær og kokosmelk er veldig spennende! Denne suppen er lagd på 20 minutter og lages på ingredienser de fleste har hjemme til enhver tid. Denne suppen passer også ypperlig med kylling eller scampi hvis du savner litt proteiner.

Gulrot5

Steg 1

Dette er ganske enkelt. Start med kutte opp chili, ingefær og hvitløk. La dette surre i en kjele med nøytral olje mens du kutter opp gulerøtter og paprika. (Det beste er å bake alle ingrediensene i en ildfastform i oven i ca 1 time på 180 grader, men det rekker jeg ikke alltid) Legg resten av grønnsaken i kjelen og hell over 1 liter med kyllingkraft. Det er lov og bruke terninger eller fond, men hjemmelaget kraft er alltid best! Væsken reduseres noe når det koker så hvis du skal ha ca 1 liter suppe igjen er dette passe mengde.

Gulrot4

Steg 2

Nå er det bare å la grønnsaken koke seg helt møre. dette tar ca 15-20 minutter. Bruk en stavmikser og kjør helt glatt. (Dette kan ta et par minutter) Tilsett kokosmelk og la redusere til ønsket konsistens. Smak til med lime, salt og eventuelt mer chili krydder.

Gulrot2

Steg 3

Legg suppen i en bolle og pynt med litt koriander, chili og lime zest. Det passer også veldig godt med kylling eller scampi. Lykke til!

Gulrot1