Ingredienser
- 2 stk kyllingskrog
- 1 kg svinenakke
- 2 stk løk
- 2 stk ingefær
- 1 stk hvitløk
- 2 stk gulrot
- 2 dl soyasaus
- 1 dl sesamolje
- 1 ss chilipulver
- 5 liter vann
- 3 ss Katsuobushi (valgfritt) tørket tunfiskflak
- 2 flak Kombu (valgfritt) tørket sjøgress
Denne Japanske retten har tatt av i de store metropolene og det er ikke uten grunn. Ramen er en av de mest vanlige rettene i Japan og du får kjøpt denne overalt. Det spises til lunsj, middag, kvelds og nattmat. Denne deilige retten ser enkel ut, men alt ligger i å få til den perfekte kraften!
Steg 1
Start med å finne frem en stor kjele. Når jeg lager denne kraften bruker jeg en av de største kjelene jeg har og lager opp 4 liter ferdig kraft. Frys ned kraften og du har mange gode middager å glede deg til fremover. Kutt opp grønnsakene og legg i kjelen.
Steg 2
Hell i resten av ingrediensene i kjelen og fyll opp med riktig mengde med kaldt vann.
Steg 3
I toppen av kjelen legger svinenakken. Denne blir utrolig mør og god når den får ligge å trekke i denne kraften i 3 timer. Kjøttet skal også være med i suppen når jeg lager en ferdig Ramensuppen.
Steg 4
Varm opp kraften til kokepunktet og la trekke i 3 timer på svak varme (noen små bobler av og til)
Steg 5
Ta ut kjøttet og la det kjøle seg litt ned. Pakk det inn i plast og legg i kjøleskap. Dette skal skjæres i tynne skiver og legges i suppen tilslutt.
Steg 6
Sil av kraften og kjøl ned. Oppbevar i lufttette bokser frem til du skal bruke kraften. Denne kraften er også helt super å fryse. Dette er stappfullt av næring og smaker helt fantastisk!