Ramen kraft - Full av næring og smak!

Ingredienser

liter ferdig kraft
  • 2 stk kyllingskrog
  • 1 kg svinenakke
  • 2 stk løk
  • 2 stk ingefær
  • 1 stk hvitløk
  • 2 stk gulrot
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl sesamolje
  • 1 ss chilipulver
  • 5 liter vann
  • 3 ss Katsuobushi (valgfritt) tørket tunfiskflak
  • 2 flak Kombu (valgfritt) tørket sjøgress
Ingredienser

Denne Japanske retten har tatt av i de store metropolene og det er ikke uten grunn. Ramen er en av de mest vanlige rettene i Japan og du får kjøpt denne overalt. Det spises til lunsj, middag, kvelds og nattmat. Denne deilige retten ser enkel ut, men alt ligger i å få til den perfekte kraften!

Steg 1

Start med å finne frem en stor kjele. Når jeg lager denne kraften bruker jeg en av de største kjelene jeg har og lager opp 4 liter ferdig kraft. Frys ned kraften og du har mange gode middager å glede deg til fremover. Kutt opp grønnsakene og legg i kjelen.

DSC 1470

Steg 2

Hell i resten av ingrediensene i kjelen og fyll opp med riktig mengde med kaldt vann.

DSC 1476

Steg 3

I toppen av kjelen legger svinenakken. Denne blir utrolig mør og god når den får ligge å trekke i denne kraften i 3 timer. Kjøttet skal også være med i suppen når jeg lager en ferdig Ramensuppen.

DSC 1478

Steg 4

Varm opp kraften til kokepunktet og la trekke i 3 timer på svak varme (noen små bobler av og til)

DSC 1485

Steg 5

Ta ut kjøttet og la det kjøle seg litt ned. Pakk det inn i plast og legg i kjøleskap. Dette skal skjæres i tynne skiver og legges i suppen tilslutt.

DSC 1486

Steg 6

Sil av kraften og kjøl ned. Oppbevar i lufttette bokser frem til du skal bruke kraften. Denne kraften er også helt super å fryse. Dette er stappfullt av næring og smaker helt fantastisk!

DSC 1490