Bibimbap betyr "mikset ris" og er en av Koreas mest populære retter.
Ingredienser
Bibimbap
- 2 dl ris
- 2 stk egg
- 1 stk gulrot
- 3 stk kålblader
- 2 dl bønnespirer
- 50 gram spinat
- 0,5 stk rød paprika
- 6 stk aromasopp /chitakesopp
- 0,3 stk squash
- 2 ts sesamfrø
- 150 gram biffstrimler (se oppskrift under)
Bibimbap strimler
- 150 gram kjøtt i strimler
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss soya
- salt og pepper
Bibimbap Chilisaus
- 2 ss Guchujang chilipaste /"siracha"
- 1 ss soya
- 1 ss sesamolje
- 1 ss riseddik
- 1 ss mirin (sukker)
- 1 ts hvite sesamfrø
Denne klassiske Koreanske retten lages i flere forskjellige versjoner, men de har alle ris, egg, rikelig med grønnsaker og den utrolig gode Gochujana chili sausen. Jeg synes den er veldig god med litt kjøtt også, men dette er en ypperlig rett hvis du liker vegetar. Alle elementene lages hver for seg så de får perfekt tilberedning. Til slutt anrettes det pent og toppes med egg og den gode chilisausen. Retten blandes sammen før den spises. Varier gjerne med grønnsaker og lag din egen favoritt. Her skal jeg vise deg min favoritt og hvordan den lages.
Steg 1
Start med å lage den klassiske Bibimap sausen. Bland sammen ingrediensene og smak til så du får en god balanse på sausen. Her finner du noen gode tips til hvordan og hvilke produkter du kan erstatte med hvis du ikke fant alt på matbutikken. Bibimbap Chilisaus - Deilig Koreansk chilisaus.
Steg 2
Kok opp ris så den er klar når resten av retten er klar.
Steg 3
Du kan velge hvilke grønnsaker du selv liker best. De vanligste å ha med er spirer, sopp, squash, gulrot, kål og spinat. Alle kuttes i tynne fine strimler og stekes hver for seg. De skal stekes raskt på ganske høy varme. De skal ikke bli myke, men fortsatt være sprø.
Steg 4
Spirene og spinaten koker jeg i ca 1 minutt, renner av det varme vannet og legger i iskaldt vann. Da holder de fint på fargen og smaker veldig godt.
Steg 5
Jeg hadde litt rester av biff jeg skjærte i tynne strimler. Du kan også kjøpe biff og skjære i tynne skiver. Stek i litt olje, hvitløk og soya på høy varme i kort tid.
Steg 6
Stek speilegg med plommen hel på toppen.
Steg 7
Nå er det på tide å sette sammen denne retten. Retten kan serveres varm eller kald. Start med å fylle litt ris i tallerkenen. Legg grønnsakene fint hver for seg rundt hele kanten og spar litt plass i midten til egget. Legg egget pent i midten.
Steg 8
Avslutt med å helle over godt med Bibimbap chilisausen og strø over litt sesamfrø. Rett før du skal spise den så blander du den sammen med spisepinner eller gaffelen. Dette er en utrolig god, frisk og sunn middag som kan nytes både kald og varm.