Pytt i panne - En nesten glemt Norsk klassiker

Jeg spiste dette ofte som liten. Jeg ble lettere sjokkert når jeg fant ut at min sønn på 13 aldri hadde hørt om "pytt i panne". Da bestemte jeg meg at denne retten må deles.

Ingredienser

porsjoner
  • 5 stk poteter
  • 4 stk kjøttpølser
  • 3 stk karbonader
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 0,5 stk squash
  • 1 stk vårløk
  • 2 ss smør
  • 1 ss nøytral olje
  • 6 stk sukkererter
  • litt fersk timian
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er en tradisjonell norsk rett som kombinerer stekte poteter, løk og kjøtt. Jeg tilsetter alltid grønnsaker som gir en god smak. Retten er perfekt for å bruke opp rester fra kjøleskapet. Danskene kaller denne retten "biksemad" og serveres ofte med et speilegg på toppen. I denne oppskriften er det ikke viktig å følge oppskriften nøyaktig, men rekkefølgen er nøkkelen siden noen ingredienser trenger lengre steketid enn andre.

Steg 1

Start med å finne frem en stor og god stekepanne. Jeg bruker alltid jernpanne når jeg lager denne retten. Sett på høy varme og tilsett en blanding av nøytral olje og smør. Du ønsker å få stekeskorpe på de tingene du steker i starten. Jeg starter med å kutte poteter i små terninger og tilsetter i panna. Potetene er de som tar lengst tid.

Dsc 0599 2

Steg 2

Når potetene har begynt å få en gylden skorpe tilsetter jeg løk og gulrot. Du ønsker at løken også skal bli litt brun og gulrøttene trenger litt tid for å bli passe myke.

Dsc 0602 2

Steg 3

Jeg synes kombinasjonen av karbonader og pølser passer ypperlig i en pytt i panne. Jeg steker pølsene på høy varme i en egen panne før jeg tilsetter de i den andre stekepannen. Som jeg nevnte tidligere er stekeskorpe nøkkelen for å lage en skikkelig god pytt i panne.

Dsc 0610

Steg 4

Kutt opp all maten i små terninger. Her har jeg kuttet opp squash og karbonader. Tilsett i pannen sammen med det andre. Krydre godt med salt og pepper underveis.

Dsc 0604 2

Steg 5

På slutten av steketiden tilsatte jeg vårløk og litt sukkererter jeg hadde kuttet opp. Det er deilig at det er noen elementer i retten som har litt tyggemotstand og er litt crispy.

Dsc 0607

Steg 6

Smak til med salt og nykvernet pepper. Skru ned varmen til litt under medium og la stå i 5 minutter. Rett før servering tilsetter jeg noen ferske urter hvis du har det tilgjengelig. Det er også godt med et speilegg på hvis du liker det. Ta på litt BBQ saus, ketchup eller spis uten noe. Dette er en god middag som både store og små liker. Lykke til.

Dsc 0617 2