Bibimbap Chilisaus - Deilig Koreansk chilisaus.

En Spicy og veldig god chilisaus fra Korea

Ingredienser

skål
Ingredienser

Dette er min oppskrift på Bibimbap saus. Bibimbap er en av de mest spiste rettene i kina. For å få til denne sausen ordentlig trenger du Guchujan chilipaste fra Korea, men hvis du ikke får det så finnes det alternativer som også blir veldig godt! Her skal jeg vise den enkle sausen.

Steg 1

Start med å finne frem ingrediensene. De fleste får du på vanlige matbutikker, men det er lettest å dra på et asiatisk marked eller "innvandrerbutikk". Bland sammen chilipure med soya, sesamolje, mirin og riseddik. Chilipure kan erstattes med Siracha som du finner på alle butikker nå og Mirin kan erstattes med sukker hvis din butikk ikke har det.

Dsc 0061 3

Steg 2

Rør alt godt sammen og tilsett sesamfrø tilslutt. Det er alltid viktig å smake til så du finner en god balanse. Synes du den er for søt tilsetter du litt mer riseddik og hvis den er for syrlig så tilsetter du litt ekstra mirin/sukker. Juster til passe styrke med chilipureen.

Dsc 0066 4

Steg 3

Sausen oppbevares i dekket med plastfolie eller lufttett boks i kjøleskapet. Lag gjerne en litt stor porsjon da dette har en lang holdbarhet.

Dsc 0135 4