Chinese red oil - Den perfekte chiliolje!

Sichuan er en provins i Kina og kjent for sin gode mat. Denne fantastiske chilioljen brukes som dressing og base i supper og flere andre retter.

Ingredienser

dl
  • 10 dl solsikkeolje
  • 3 ss ristede sesamfrø
  • 20 ss chiliflakes
  • 4 stk laurbærblad
  • 2 ss sichuan pepper
  • 1 klump fersk ingefær
  • 1 stk kanelstang
  • 6 stk stjerneanis
  • 6 stk roten til vårløk (det hvite)
  • 7 stk nellik stilker
  • 1 ss Spisskummen frø
  • 1 ss fennikelfrø
Ingredienser

Sichuan pepper har en unik smak. Denne sausen er sterk!! lag et glass og det har holdbarhet i mange måneder. Jeg har blitt veldig glad i wonton. Det er fantastisk godt med wonton med chilisaus. Det kommer oppskrift på wonton og wontonsuppe på siden snart. Ta en tur innom en asiatisk butikk og kjøp billige krydder til denne sausen. Denne oppskriften er veldig stor, men det er bare å justere mengde i oppskriften.

Steg 1

Start med å riste sesamfrø i en tørr panne til de blir gyldne og du kjenner en god lukt. Dette tar 5-10 minutter.

Dsc 0074 2

Steg 2

Legg alle krydderne utenom chiliflak og litt av sichuan pepperet i en kjele. Hell i oljen og varm opp på medium varme. Etter det begynner å boble rundt noen av krydderne, la stå i 15 minutter. Når du jobber med varm olje så vær alltid i nærheten og pass på at det ikke blir for varmt. Når du kjenner en kraftig og god kydderlukt er det ferdig.

Dsc 0064 2

Steg 3

Hell 3/4 av chiliflakene i en stålbolle eller kjele.

Dsc 0069

Steg 4

Finn frem en sil og hell den kokende oljen over chiliflakene. Ikke ta med krydderne som har smaksatt oljen. La det være igjen 1/3 av oljen. Tilsett de ristede sesamfrøene og resten av chiliflakene + sichuanpepper. Rør godt rundt og vent 5 minutter før du heller over resten av oljen.

Dsc 0078
Dsc 0080 2

Steg 5

Bland godt sammen og la kjøle seg litt før du heller det over på et tett syltetøyglass. Snu opp ned av og til. Denne sausen må stå i minimum et døgn før den er klar. Etter et døgn får denne sausen den dype røde fargen på oljen.

Dsc 0092

Steg 6

Nå er din Chinese red oil klar for bruk. Denne har holdbarhet på mange måneder så lenge den er i glasset sitt. Brukes som dipp, i retter og som base i flere gode sauser. Lykke til.

Dsc 0093