Hjemmelaget Sweet chili saus - Utrolig enkelt og langt bedre enn du kjøper på butikken!
Å lage denne populære sausen er utrolig lett og den holder seg flere uker i kjøleskapet hvis du ikke spiser den opp.
Ingredienser
- 12 stk rød chili m frø
- 3 hele kinahvitløk
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl riseddik
- 3 dl sukker
- 2 ss syltepulver
Sweet chili er en av de klassiske sausene fra det asiatiske kjøkkenet. Brukes til vårruller, grillmat, frityrmat og alle andre retter hvor det kan passe med en sterk og søt saus. Etter jeg fant denne oppskriften og fant ut hvor lett dette er å lage kommer jeg ikke til å kjøpe dette produktet ferdig på butikken igjen. Jeg har fornorsket oppskriften litt så du finner alle produktene i din lokale matbutikk.
Steg 1
Start med å grovkutte chili og hvitløk og legg i en blender sammen med vannet. Kjør i blenderen i ca 1 minutt eller til den har blitt så grov du synes den er best.
Steg 2
Hell blandingen i en kjele og tilsett riseddiken. Kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett syltetøypulveret og rør godt rundt. Kok i 2-3 minutter og skru av varmen.
Steg 3
Hell i sukkerert og rør godt til sukkeret er helt oppløst.
Steg 4
La sausen kjøle seg ned i kjelen. Du vil nå se at sausen tykner mens den kjøles ned.
Steg 5
Når sausen er kjølt ned til romtemperatur heller du den over på en fin krukke eller syltetøyglass. Nå er den klar for bruk og den holder flere uker i kjøleskapet. Smaken er så mye bedre enn de du kjøper på butikken.