![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=87f5ef658ffb7bf7a9c8aaa8cb40f922 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=c951553b2f6f6130cade466d0d1808ee 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b5b57993c8ff3d131c68e817df5653b0 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5874d3bdee504ecfb83accb0db609c27 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=ba13242cd31ab9496f25a921b2f929cb 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=f4d8b5bcd1dbdcbb37f270f1b789dbdd 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=7f0a16378f6fa80f0aabbab28c6e59c9 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6437e26d1843e2fed8ba5a87a0adbc53 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=08fa629fe8068f98d9d20719111ff2d2 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=18d4c9a6e73ef18317b8629425997df6 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5f7860619bc5571299e4e99c95cb60c2 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d8aba945a86cb62b7a53fea37246b71c 1800w)
Hjemmelaget Sweet chili saus - Utrolig enkelt og langt bedre enn du kjøper på butikken!
Å lage denne populære sausen er utrolig lett og den holder seg flere uker i kjøleskapet hvis du ikke spiser den opp.
Ingredienser
- 12 stk rød chili m frø
- 3 hele kinahvitløk
- 1,5 dl vann
- 1,5 dl riseddik
- 3 dl sukker
- 2 ss syltepulver
Sweet chili er en av de klassiske sausene fra det asiatiske kjøkkenet. Brukes til vårruller, grillmat, frityrmat og alle andre retter hvor det kan passe med en sterk og søt saus. Etter jeg fant denne oppskriften og fant ut hvor lett dette er å lage kommer jeg ikke til å kjøpe dette produktet ferdig på butikken igjen. Jeg har fornorsket oppskriften litt så du finner alle produktene i din lokale matbutikk.
![Dsc 0453](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0453.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=11ad3abf14bfe73551334af68c58d06a)
Steg 1
Start med å grovkutte chili og hvitløk og legg i en blender sammen med vannet. Kjør i blenderen i ca 1 minutt eller til den har blitt så grov du synes den er best.
![Dsc 0457](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0457.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ea82f23ed793b8f5954ada6948c46621)
![Dsc 0458](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0458.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=95fd969730076961f4d6d636a5dc3bce)
Steg 2
Hell blandingen i en kjele og tilsett riseddiken. Kok opp og la koke i 10 minutter. Tilsett syltetøypulveret og rør godt rundt. Kok i 2-3 minutter og skru av varmen.
![Dsc 0459](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0459.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc1c0026e565784b3c3ab04c2ef0b275)
Steg 3
Hell i sukkerert og rør godt til sukkeret er helt oppløst.
![Dsc 0462](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0462.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab890c06f598dc2e6a58ca8f1ea3b049)
Steg 4
La sausen kjøle seg ned i kjelen. Du vil nå se at sausen tykner mens den kjøles ned.
![Dsc 0464](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0464.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=47057eba7cbcbf86e8f6241e2517e845)
Steg 5
Når sausen er kjølt ned til romtemperatur heller du den over på en fin krukke eller syltetøyglass. Nå er den klar for bruk og den holder flere uker i kjøleskapet. Smaken er så mye bedre enn de du kjøper på butikken.
![Dsc 0472](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0472.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3c7cbdd9c133ffe955c588c7858c5f8c)