Steam Buns - Luftige asiatiske boller du kan fylle med herlige smaker!

Steam Buns har vært populært en stund og det er ikke uten grunn. Disse små deilige og ekstremt luftige bollene passer perfekt for å fylles med gode smaker. Dette er en kinesisk rett og har tatt av i hele verden takket være stjernekokk David Chang og hans restaurantkjede Momofuku som har dette som en av sine signaturretter. Jeg liker å fylle steam buss med deilig kjøtt, grønnsaker og gode asiatiske sauser. Jeg skal innrømme at jeg har testet ut en del forskjellige oppskrifter før jeg kom fram til en oppskrift som både er lett å lage og som smaker akkurat sånn jeg har lyst til.

Ingredienser

porsjoner

Oppskriften er til 8 stk Steam Buns

  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ts tørrgjær
  • 2 ss sukker
  • 300 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss solsikkeolje
Ingredienser

Steg 1

Her er rekkefølgen viktig for å få best mulig resultat. Start med å helle 2 dl temperert vann (rundt 37 grader) i et målebeger eller bolle. Tilsett sukker og gjæren. Rør godt rundt og legg plast over. Nå starter gjæringen og etter ca 15 minutter vil du se at det skummer godt. Hvis det ikke gjør det er det bare å starte på nytt for da vil heller ikke steam bunsene heve etterpå. Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver i en bolle.

Steg 2

Hell gjærblandingen i en kjøkkenmaskin med eltekroken på.

Steg 3

Sikt melblandingen i bollen.

Steam10

Steg 4

Kjør på lav hastighet i 6 minutter før du tilsetter oljen. Du kan fort se at oljen legger seg litt på utsiden av deigen. Tilsett derfor noen ts med hvetemel for å få oljen godt inn i deigen. La stå å gå i 5 minutter til. Deigen skal slippe kanten i bollen og være smidig.

Steg 5

Finn frem en bolle og smør med litt nøytral olje. Form deigen til en stor ball og legg i bollen. Dekk bollen med plast og la deigen heve i hvertfal 1 time. Deigen skal bli ca dobbel så stor som den var. Når deigen har hevet ferdig legger du den ut på en ren kjøkkenbenk. Kna deigen litt og rull ut til en pølse. Del opp i 8 like biter.

Steam9

Steg 6

Rull disse til pene runde boller. Deigen kan tørke ut fort så jeg pensler på litt olje før jeg lar de heve i ca 30 minutter til.

Steg 7

Bruk en kjevle forsiktig å gjør bollene litt flatere uten å dytte ut all luften.

Steam6

Steg 8

Pensle på med olje og brett forsiktig sammen.

Steam5

Steg 9

Legg på et bakepapir og sett i dampovnen. Det er viktig at dampovnen er igang når du setter inn bollene. Du kan også bruke en kinesisk dampkurv. Dette får du kjøpt på mange kjøkkenbutikker for 100-200 kroner. Bollene skal dampes i ca 6 minutter.

Stram3

Server varme og fyll med masse deilige smaker. Her er det bare å være kreativ.

Steam
Steam2