![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=94f2afb03f3b1ee76b6687c6a8996268 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=0748a91f3474d94f5db950176a1036e0 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=4b792d2dc3aff385e79060106d4659af 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4e0f882992312a113a50b9b923ce2f28 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=0917710e1d49975bce4c8f9de8a75805 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c6bb3bbe0327dd93d943494ef9449928 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ad87351e01b305bfcae52e2157c6f6d0 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=bb790a841144673749a661a2caf4dba4 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=3df1fcef626fc164b95f38bb7d4419ef 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=45c96ae05583ffce78ebef4fefa5afdf 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=7ff33d19d4dcc3b7088b66ecc06bbdfb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0614.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d963cf282a3e72777d66050dc2ec6cb4 1800w)
Kinesisk Chili biff - Sprø strimler av kjøtt i en nydelig saus!
Denne kinesiske oppskriften er en virkelig smakseksplosjon!
Ingredienser
Saus til Chili biff
- 3 dl appelsinjuice
- 1 dl vann
- 1 dl black soya
- 1 dl ketjap manis
- 3 dl sweet chilisaus
- 1 ss siracha chilisaus
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Kinesisk Chilibiff
- sausen til Chilibiff
- 600 gram ytrefilet av okse
- 2 ts salt
- 3 fedd hvitløk
- 1 klump ingefær
- 1 stk rød chili
- maisennamel
- 2 ss sesamfrø
- 2 stk vårløk
Chilibiff er en verdenskjent rett som lages i flere varianter i det asiatiske kjøkkenet. Felles for dem er en deilig saus og crispy strimler av fritert kjøtt. Denne oppskriften er lett å lage og smaker veldig godt. Server sammen med ris, med brød eller på et bord sammen med flere andre retter. Denne er så populær så det eneste viktige er å lage nok.
Steg 1
Start med å kutte biffen opp i tynne strimler og strø over salt. Finn frem en form som du heller opp i maisennamel. Bland godt så biffen er helt dekt med melet og flytt de dekte strimlene med biff over på en tallerken.
![Dsc 0557](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0557.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9fb21efb6c3a7f1495eca87264133844)
![Dsc 0560 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0560-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=50d3cf2242851fd82249c99f970b8862)
![Dsc 0561 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0561-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4b22fc80ee847e9010d0a69060cc7596)
Steg 2
Bland sammen alle ingrediensene til sausen og rør sammen.
![Dsc 0567](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0567.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3adb5721f34f06a40410caa0e8c29ece)
![Dsc 0568](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0568.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=81e946670ad3b964bffc1a80e6ad46ac)
Steg 3
Hell sausen over i en kjele og kok ned til væsken er redusert ned til ca 1/4. Nå har du en klissete og litt tykk saus. Smak til sausen og juster eventuelt med litt mer sitronsaft hvis den mangler syre, sukker hvis du skulle hatt den litt søtere eller chili hvis du vil ha mer styrke på retten.
![Dsc 0570](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0570.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2441103528e45f8a4be1c1a51bc721aa)
![Dsc 0592](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0592.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=62a93e362d22763e6372c9dbf4fe3493)
Steg 4
Finn frem en stekepanne. Hvis du har en jernpanne anbefaler jeg å bruke denne. Hell i olje så det dekker bunnen med ca 0,5 cm. Skru på høy varme. Når det bobler godt og freser når du legger i biffen er varmen riktig. Legg i 1 og en biffstrimmel og ikke stek for mye av gangen. Når du har varm olje så legg alltid maten forsiktig ned i oljen og fra deg så det ikke spruter olje på deg. Stek i ca 1 minutt på hver side til kjøttet har fått en gylden og sprø overflate. Legg over i en form med papir til å renne fra seg.
![Dsc 0577](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0577.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eeec4fc0b5b4a85cea4d8b6a9d57eabd)
![Dsc 0582](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0582.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b94eba48f65cac268d629dd2a114a773)
Steg 5
Når du er ferdig med å steke kjøttet heller jeg av oljen og tilsetter litt mer olje. Skru varmen ned til medium og legg i finhakket hvitløk, chili og ingefær. Stek til løken er blitt blank og myk. Legg kjøttet tilbake i formen og hell over den gode sausen. Bland godt sammen.
![Dsc 0591](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0591.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=89e9ee261308e9c6ced527845830251d)
![Dsc 0600 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0600-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b38a855d34f61f04fae53494cac8500a)
![Dsc 0605](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0605.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd4d1981b2d14c70615dcfb5d97040f3)
Steg 6
Avslutt med å strø over finhakket vårløk og strø over korianderfrø. Nå er denne deilige retten klar for å nytes. Dette kan fort bli en ny favoritt for store og små. Lykke til.
![Dsc 0624](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0624.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=01352a5750eef59635dd968debf95ec6)