Kinesisk Chili biff - Sprø strimler av kjøtt i en nydelig saus!

Denne kinesiske oppskriften er en virkelig smakseksplosjon!

Ingredienser

porsjoner

Saus til Chili biff

  • 3 dl appelsinjuice
  • 1 dl vann
  • 1 dl black soya
  • 1 dl ketjap manis
  • 3 dl sweet chilisaus
  • 1 ss siracha chilisaus
  • 0,5 stk sitron (kun saften)

Kinesisk Chilibiff

  • sausen til Chilibiff
  • 600 gram ytrefilet av okse
  • 2 ts salt
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 klump ingefær
  • 1 stk rød chili
  • maisennamel
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 stk vårløk
Ingredienser

Chilibiff er en verdenskjent rett som lages i flere varianter i det asiatiske kjøkkenet. Felles for dem er en deilig saus og crispy strimler av fritert kjøtt. Denne oppskriften er lett å lage og smaker veldig godt. Server sammen med ris, med brød eller på et bord sammen med flere andre retter. Denne er så populær så det eneste viktige er å lage nok.

Steg 1

Start med å kutte biffen opp i tynne strimler og strø over salt. Finn frem en form som du heller opp i maisennamel. Bland godt så biffen er helt dekt med melet og flytt de dekte strimlene med biff over på en tallerken.

Dsc 0557
Dsc 0560 2
Dsc 0561 2 2

Steg 2

Bland sammen alle ingrediensene til sausen og rør sammen.

Dsc 0567
Dsc 0568

Steg 3

Hell sausen over i en kjele og kok ned til væsken er redusert ned til ca 1/4. Nå har du en klissete og litt tykk saus. Smak til sausen og juster eventuelt med litt mer sitronsaft hvis den mangler syre, sukker hvis du skulle hatt den litt søtere eller chili hvis du vil ha mer styrke på retten.

Dsc 0570
Dsc 0592

Steg 4

Finn frem en stekepanne. Hvis du har en jernpanne anbefaler jeg å bruke denne. Hell i olje så det dekker bunnen med ca 0,5 cm. Skru på høy varme. Når det bobler godt og freser når du legger i biffen er varmen riktig. Legg i 1 og en biffstrimmel og ikke stek for mye av gangen. Når du har varm olje så legg alltid maten forsiktig ned i oljen og fra deg så det ikke spruter olje på deg. Stek i ca 1 minutt på hver side til kjøttet har fått en gylden og sprø overflate. Legg over i en form med papir til å renne fra seg.

Dsc 0577
Dsc 0582

Steg 5

Når du er ferdig med å steke kjøttet heller jeg av oljen og tilsetter litt mer olje. Skru varmen ned til medium og legg i finhakket hvitløk, chili og ingefær. Stek til løken er blitt blank og myk. Legg kjøttet tilbake i formen og hell over den gode sausen. Bland godt sammen.

Dsc 0591
Dsc 0600 2
Dsc 0605

Steg 6

Avslutt med å strø over finhakket vårløk og strø over korianderfrø. Nå er denne deilige retten klar for å nytes. Dette kan fort bli en ny favoritt for store og små. Lykke til.

Dsc 0624