Dette er en eksplosjon av smaker fra det asiatiske Szechuan kjøkkenet!
Ingredienser
Marinade
- 2 ss Ketjap manis (søt soya)
- 2 ss Soyasaus
- 2 ss riseddik
- 1 ts pepper
- 2 ts bakepulver
Saus
- 5 ss ketjap manis
- 1 ss soya
- 2 ss black vinegar
- 1 ss riseddik
- 2 ss maisenna mel
- 1 ss sukker
- 2 dl kyllingkraft
Resterende ingredienser
- 3 stk kyllingfilet
- 1 stk kinahvitløk
- 1 klump fersk ingefær
- 1 stk rød chili
- 3 stk vårløk
- 2,5 dl peanøtter
- 1 ss chinese red oil.
Jeg er veldig glad i asiatisk mat. Er det en rett jeg bestiller mye oftere enn andre er det nettopp Chicken Gon Bao. Når jeg nylig fikk forespørsel fra en som følger siden min om jeg hadde oppskrift på denne måtte jeg bare lage denne med en gang! Her er det en del ukjente råvarer for mange, men du får tak i råvarene på matbutikker med godt utvalg eller nærmeste innvandrerbutikk.
Steg 1
Start med å blande sammen marinaden og rør godt rundt.
Steg 2
Skjær kyllingen i tynne strimler og bland godt sammen med marinaden. Sett i kjøleskapet frem til bruk. Den kan gjerne stå noen timer , men ikke kortere enn 15 minutter.
Steg 3
Finn frem en ny bolle og bland alle ingrediensen til sausen i en egen bolle. Rør godt sammen. Det er smart å bruke maisenna mel for da tykner sausen etterpå når den koker. Dette er noe som gjøres i mange asiatiske retter.
Steg 4
Finhakk de andre ingrediensene og legg i boller. Denne retten lages på høy varme og da er det greit at alt er klart. Chinese red oil kan du kjøpe i butikken, men det blir aller best om du lager det selv. Her er oppskrift på min hjemmelagde Chinese red oil - Den perfekte chiliolje!
Steg 5
Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Tilsett litt nøytral olje, chilioljen, hvitløk, chili og ingefær. Stek i noen minutter.
Steg 6
Legg i kyllingen og stek videre på høy varme under omrøring. Dette tar ca 5 minutter. Hell over sausen og la koke videre
Steg 7
Skru ned varmen og la småputre i 5-10 minutter. Hell i peanøtter og vårløk 2 minutter før servering. Smak til sausen. Hvis du synes den er for sterk eller syrlig tar du litt mer av den søte soyaen. Smak til så du får en bra balansert rett.
Steg 8
Nå er din Kylling Gon Bao klar for å nytes. Jeg serverer den sammen med kokt ris. Finn frem en serviett for her er det mulig at du blir litt svett i panna :-) Lykke til.