Denne Japanske sausen passer ypperlig til Sashimi og grillet fisk.
Ingredienser
Enkel Ponzu
- 1,5 dl soyasaus
- 0,5 dl Mirin
- 0,5 dl Riseddik
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Avansert Ponzusaus
- 1,5 dl soya
- 0,5 dl Mirin
- 0,5 dl Riseddik
- 1 stk sitron (Kun saften)
- 1 flak Kombu (tørket japansk tang)
- 2 ss Katsuobushi (tørket tunfiskflak)
Ponzusaus er et fast følge til rå fisk og skalldyr på Japanske restauranter. Den syrlige soyasausen er frisk og veldig god. I denne oppskriften gir jeg deg en enkel oppskrift og en mer avansert hvis du ønsker en enda mer kompleks smak.
Steg 1
Bland sammen soya, mirin og riseddik og smak til med sitron.
Steg 2
Ønsker du å få en enda mer kompleks smak må du til en butikk som selger Japanske råvarer. Da trenger du nemlig Kombu og tørkede tunfiskflak.
Steg 3
Hvis du bruker den mer avanserte oppskriften blander du alt og lar stå i kjøleskapet over natten. Sil av og hell over på et syltetøyglass. Ponzusaus holder seg i mange uker i kjøleskapet.