Denne Japanske sausen passer ypperlig til Sashimi og grillet fisk.
Ingredienser
Enkel Ponzu
- 1,5 dl soyasaus
- 0,5 dl Mirin
- 0,5 dl Riseddik
- 0,5 stk sitron (kun saften)
Avansert Ponzusaus
- 1,5 dl soya
- 0,5 dl Mirin
- 0,5 dl Riseddik
- 1 stk sitron (Kun saften)
- 1 flak Kombu (tørket japansk tang)
- 2 ss Katsuobushi (tørket tunfiskflak)
Ponzusaus er et fast følge til rå fisk og skalldyr på Japanske restauranter. Den syrlige soyasausen er frisk og veldig god. I denne oppskriften gir jeg deg en enkel oppskrift og en mer avansert hvis du ønsker en enda mer kompleks smak.
Steg 1
Bland sammen soya, mirin og riseddik og smak til med sitron.
![Dsc 0092 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0092-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5ea8604b4fafbc217b751a0bd724c4b7)
![Dsc 0094](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0094_190721_141256.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a1a0ca6879e100dd5cf0cfdf683c8aca)
Steg 2
Ønsker du å få en enda mer kompleks smak må du til en butikk som selger Japanske råvarer. Da trenger du nemlig Kombu og tørkede tunfiskflak.
![Dsc 0095 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0095-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6d82a4d78904e92d284f712e138f393e)
![Dsc 0097](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0097.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=36ca5977341613bfa184a2173a378919)
Steg 3
Hvis du bruker den mer avanserte oppskriften blander du alt og lar stå i kjøleskapet over natten. Sil av og hell over på et syltetøyglass. Ponzusaus holder seg i mange uker i kjøleskapet.
![Dsc 0117](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0117.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a7cb31ea5f9db1623442203511f1efb4)
![Dsc 0121](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0121_190721_141411.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6ef8a21e773455bbf84837666920f879)