Søtpotet og Squash i spicy tomatsaus – Sunt tilbehør som passer det meste!

Jeg er glad i både søtpotet og squash så derfor lagde jeg denne retten. Når jeg skal prøve å spise litt sunt synes jeg det er deilig at det er litt smak i maten. Dette tilbehøret er stappfullt av næring, mettende og smaker masse. Retten er lett å lage og passer både til kjøtt, fisk og fugl.

Oppskrift:

  • 2-3 søtpoteter
  • 1 Squash
  • 1 løk
  • 1 ss tomatpure
  • 2 fedd hvitløk
  • chilisaus
  • litt nøytral olje
  • salt og pepper
  • hermetiske tomater

Hvordan:

Start med å skjære opp søtpotet i strimler og legg i en ildfast form.

DSC_0410-2.jpg

Ta på litt nøytral olje og krydre med salt og pepper. Varm opp ovnen til 200 grader og sett i potetene. De skal steke i 20 minutter før du tilsetter resten. Så når potetene står i ovnen lager jeg i stand tomatsausen og skjærer opp squash i strimler. For å lage tomatsausen starter du med en kjele med litt nøytral olje.

DSC_0418.jpg

Tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek til den blir blank og tilsett chilisaus og tomatpure. Stek i noen minutter til før du tilsetter de hermetiske tomatene. Skru ned varmen og la den putre i noen minutter. Smak til med salt, pepper og eventuelt mer chili.

DSC_0422.jpg

Ta ut potetene når de har stekt i 20 minutter.

DSC_0451.jpg

DSC_0453-2.jpg

Strø over squash og hell over tomatsausen. Bland sammen og sett tilbake i ovnen for 20 nye minutter. Pynt gjerne  med litt friske urter rett før servering. Dette er et veldig godt tilbehør som passer det meste! Lykke til.

DSC_0470-3

Denne gangen serverte jeg dette tilbehøret sammen med hjemmelagde karbonader. Det er veldig god kombinasjon. Her er oppskriften til mine Hjemmelagde karbonader – Sunt, enkelt og veldig godt!

Kommenter