Blomkål og brokkoli suppe med bacon – Fyll opp litt energi i høstværet!

Når høsten kommer florerer det av deilige Norske blomkål i butikken. Blomkål er både sunt, godt og billig på denne tiden av året. Jeg bruker blomkål i mange retter. En av mine favorittretter med blomkål er suppe. Brokkolien er også full av næring så denne kombinasjonen kan fylle opp litt energi i høstværet. Når du topper denne retten med sprøstekt bacon blir det et fullverdig måltid og det salte baconet passer ypperlig til denne suppen.

DSC_0800.jpg

Oppskrift 4 pers

  • 1 blomkålhode
  • 1 stor brokkoli
  • 3 sjalottløk
  • 1 pakke bacon
  • 0,5 dl kyllingkraft
  • 0,5 dl lettmelk
  • 2 dl kremfløte
  • salt og pepper

 

Når du skal lage denne suppen er det smart å starte med å steke bacon i kjelen du skal lage resten i.

DSC_0807

 

Når baconet er ferdig plukker du det ut å legger på et papir til senere. Tilsett nå finhakket sjalottløk rett i baconfettet.

DSC_0808-2.jpg

Del opp blomkål og brokkoli i små biter. Jeg bruker også stilken når jeg lager suppe.

DSC_0805.jpg

Legg av noen fine buketter med blomkål og brokkoli som skal brukes til pynt. Tilsett resten i kjelen og hell over all væsken.

DSC_0811.jpg

La koke i 35 minutter og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

DSC_0814.jpg

Finn frem en liten kjele og kok de «fine bukettene» et par minutter. Jeg liker at det er litt tyggemotstand i bitene.

Finn frem noen suppeskåler og fyll opp med suppe. Pynt med de lett kokte blomkål og brokkoli bukettene og lett på sprøstekt bacon. Jeg liker og kverne litt sort pepper på toppen som avslutning. Nå er det bare å nyte en deilig suppe! Lykke til

DSC_0819.jpg

Kommenter