Blåskjell smaker veldig godt og er veldig enkelt å lage. Hvis du følger denne oppskriften får du et strålende resultat hver gang. Du kan gjerne varierer urter og vin/øl for å din favoritt.
Ingredienser
- 1 nett blåskjell
- 3 ss finhakket sjalottløk
- 1 stk finhakket rød chili
- 4 fedd finhakket hvitløk
- 1 ss smør
- 0,5 stk sitron (saft og skall)
- 1,5 dl vin
- 1,5 dl øl
- 1 ts honning
- 2 dl kremfløte
- gressløk
- dill
Denne oppskriften gir en veldig god smak. Blåskjell passer både som en forrett eller hovedrett. Jeg synes det er veldig godt å servere litt nystekt brød/baguette til. Da får du med deg den gode kraften blåskjellene gir. Prøv denne deilige sommerretten!
Steg 1
Start med å sjekke dato på blåskjellene når du kjøper de. Det er ønskelig å få tak i så ferske blåskjell som mulig. Hell alle skjellene i vasken i kaldt vann. Skrubb blåskjellene hvis de er stygge. Kast alle skjell som har ødelagt skall eller ikke vil lukke seg i kaldt vann eller at du knipser på de. Resten legger du i en bolle og setter i kjøleskapet frem til du skal bruke dem.
Steg 2
Nå er det påtide å finkutte sjalottløk, hvitløk og chili. Finn frem en kjele og tilsett smøret. Bruk medium varme for det er viktig at smøret ikke svir seg.
Steg 3
Tilsett den finhakkede løken og chilien sammen med smøret.
Steg 4
La dette surre i minst 5 minutter på medium varme til løken har blitt helt myk og blank. Dette er for at du skal mest mulig smak fra løken og gir en bedre konsistens etterpå. Det ser sånn ut når løken er klar.
Steg 5
Mål opp øl, hvitvin og honning i et glass og ha klart. Nå skal nemlig blåskjellene dampes. Skru opp varmen til nesten maks. Hell i blåskjellene, øl og vinblandingen og sett på lokket.
Steg 6
Ikke ta av lokket, men rist litt på kjelen. Etter ca 2 minutter er blåskjellene klare. Ta av lokket å sjekk at de har åpnet seg. (tiden varierer litt etter hvor store de er) vanlig medium blåskjell trenger ikke mer enn 2 minutter. Plukk opp blåskjellene og legg tilbake i bollen. Hell i fløte, sitronsaft og det revede sitronskallet. Legg i halvparten av dill og gressløken. Kok i 2-3 minutter til kraften tykner litt. SMAK TIL KRAFTEN!! Smak på kraften og smak til med salt, pepper og eventuelt mer sitronsaft. Når du synes den smaker perfekt så er den perfekt for deg.
Steg 7
Hell nå blåskjellene tilbake i kraften og skru av varmen. Rør godt rundt så sausen kleber seg på og inni alle skjellene. Hell over i 2 store tallerkener og for få med deg all den gode kraften. Strø over resten av dillen og gressløken og server med en gang. Jeg liker å ha litt brød ved siden av for å få med den gode kraften. Lykke til og god sommer.