Gravet villaks med gin – Her viser jeg deg hvordan

Å grave laks er ikke vanskelig. Det er faktisk mye enklere enn mange tror. Når du gjør dette selv kan du velge kvalitet på fisken og du kan selv legge til de smakene du liker. Jeg har valgt å lage en ganske tradisjonell oppskrift med Villaks, men gin er sikkert litt uvant for mange. Jeg synes krydderne i gin passer ypperlig til denne retten. Det blir et litt nordisk smaksbilde. Kjøp en gin av god kvalitet. Det du ikke bruker til fisken kommer helt sikkert godt med til noen gin og tonic i juletiden.

Oppskrift pr kg fisk:

  • 55 gram salt
  • 45 gram sukker
  • 1 bunt med dill
  • 1 dl gin av god kvalitet. Jeg valgte en prisvinnende ny Finsk gin som heter Kyrö Koskue fatlagret gin. Veldig spennende og god smak!

Her er link til ginen hvis du vil se mer Link til produktet på vinmonopolet

Hvordan:

Jeg har laget en video som viser hele prosessen, så her det bare å se den!

 

Det er veldig deilig å spare noen biter som du vakumerer fryser ned til en senere anledning. Server gjerne sammen med hjemmelaget sennepsdressing eller litt eggerøre.

Lykke til 🙂

Kommenter